V exhibici 2018 zvítězila Sparta

Den po skončení fotbalového ročníku 2017/2018 dostali nejen jankovští fotbaloví fanoušci dárek v podobě pouťové exhibice, na kterou přijeli fotbalisté staré gardy AC Sparta Praha! V Precis aréně jim byl soupeřem divizní výběr Jankova z let 2005-2008. Přestože o výsledek samotného zápasu šlo jako poslední, z výhry 7:4 se nakonec zaslouženě radovali Letenští.

Po jankovském trávníku se bezesporu proháněla nejzvučnější jména v necelé šedesátileté historii klubu. Reprezentanti, mistři české, ale i zahraničních lig, pro fanoušky Sparty, nebojíme se říci, legendy. A přestože většině z nich už fotbalová kariéra skončila, všichni do jednoho ukázali, že jsou to stále páni fotbalisti.

V brance Jaromír Blažek, v poli Jiří Novotný, Horst Siegl, Lukáš Zelenka, David Lafata, Tomáš Sivok, Marek Kincl, Tomáš Jůn, Luděk Stracený, Marek Trval a další… Jedno jméno ve sparťanské sestavě hodně překvapilo. Byl jím velký fanda ACS, zároveň velký jankovský srdcař a správce Precis arény František “Nehoda” Kudláček. Zajisté můžeme říci, že tolik fotbalových hvězd se po jankovském pažitu nikdy neprohánělo.

V dresu domácího divizního výběru z let 2005-2008, který složila trenérská dvojice František Řezníček a Václav Maxa, byli k vidění David Hrubý, Ivo Čech, Jirka Koch, Pavel Bumba, Milan Bláha, Tomáš Kupka, Martin Řezníček, Michael Šulc, Martin Kollár, Petr Holba, Jakub Janoušek, David Maršán, Petr Maxa, Václav Maxa a Petr Stejskal. Na vše dohlížel masér Honza Šváb.

Jankovu v utkání hraném na 2×35 minut trvalo téměř celou první půli, než ze slavnějšího soupeře ztratili respekt, jenže to už bylo skóre 1:4. Ve druhé půli už byli vyrovnanějším soupeřem, leč ze zasloužené výhry 7:4 se radovali hráči Sparty. V jejich dresu byl hodně vidět David Lafata, nicméně střelecky ho zastínil Tomáš Jůn, autor tří branek. Utkání řídila trojice rozhodčích Jan Jílek – Petr Šafránek, Jan Mach. A vedla si zkušeně a bezchybně:-)))

Pouťová exhibice 2018 se povedla na výbornou a už nyní se těšíme na příští rok, co nám funkcionáři SK Jankov připraví, vždyť klub bude slavit šedesátileté výročí od svého založení.

SK Jankov divize 2005-2008 – AC Sparta Praha stará garda 4:7 (1:4)

Branky: Maxa V., Janoušek, Bláha, Hrubý – Jůn 3x, Siegl, Sivok, Kincl, Lafata