1. Setkání JANKOV versus JANKOV

Premiérový zápas dvou Jankovů skončil nerozhodně!

Fotbalové oddíly z jihočeského a středočeského Jankova mají za sebou historicky první vzájemné utkání. To se konalo v Precis aréně a myslíme, že dopadlo na výbornou. Celá akce proběhla ve velice přátelském duchu, byla skvěle zorganizovaná a všichni přítomní se náramně bavili. I samotný zápas přinesl celou řadu pěkných akcí, gólů a nakonec i spravedlivou remízu.

Ze středočeského Jankova dorazila na jih Čech početná ekypa aktérů kolem patnácté hodiny. Po přivítání prezidentem klubu Václavem Maxou došlo na prohlídku areálu Precis arény včetně zázemí. Krátce po šestnácté hodině se oba celky začaly připravovat na historické utkání…

Za domácí SK Jankov nastoupil kombinovaný tým tvořený z části současnými hráči “A”-týmu a bývalými hráči zelenobílých. TJ Sokol hraje okresní přebor Benešovska, kde mu před koronavirovou pandemií patřila druhá příčka a klub usiloval o postup. O ten se tak pokusí v sezóně následující. Že to nejsou slova do větru, prokázali samotní fotbalisté na hřišti, kde se prezentovali velice dobrým výkonem a celkem brzy domácím naznačili, že nepřijeli pouze na výlet. Utkání se hrálo na 2×35 minut a v prvním poločase mnoho branek nepadlo. I přes podporu fanoušků obou týmů se skóre měnilo jednou na každé straně a poločasový stav tak byl 1:1. Po změně stran se přece jen s góly roztrhl pytel a ve vedení se obě mužstva spravedlivě střídala. V poslední minutě vedl SK 5:4, jenže v nastaveném čase dokázal Sokol srovnat a zápas tak nakonec skončil spravedlivou remízou. O vítězi tak rozhodovaly až pokutové kopy, ve kterých domácí vyhořeli, respektive je vychytal vynikající gólman Sokolu.

Po utkání přišla další fáze společného setkání – posezení u dobrého jídla a pití. Po celé odpoledne se peklo prasátko, k dispozici byl bohatý raut, tři druhy piva, prostě každý si přišel na své :-))). V Precis aréně panovala skvělá přátelská atmosféra! A tak není divu, že při nočním odjezdu Sokola zpět domů se celé řadě jeho posádky vůbec nechtělo :-))).

Děkujeme všem, kteří se podíleli na organizaci tohoto setkání! Děkujeme přátelům ze středočeského Jankova za to, kolik jich dorazilo, i za to, že přispěli k parádnímu odpoledni a večeru! Děkujeme všem, kteří dorazili a dobře se bavili… Už nyní se těšíme na příští rok, kdy 17.7.2021 proběhne 2. Setkání Jankov versus Jankov, tentokrát ve středních Čechách.

AŤ ŽIJE JANKOV!!!

SK Jankov komb. – TJ Sokol Jankov 5:5 (1:1), pen. 1:3

Branky: Popelka 2x, Bláha, Koch, Maršán – Říha, Skála, Zach, Brabenec, Balík T.

Diváci: 128

Rozhodčí: Jílek Jan ml.

Sestava SKJ: Nartovský L., Prener L. – Bláha M., Bürger V., Holba P., Honner J., Interholc P., Kadlec P., Klíma P., Koch J., Kroneisl M., Maršán D., Maxa P., Maxa V.ml., Popelka M., Stejskal P.

Trenéři: Jílek J.st., Maxa V.st., Řezníček F.