Fotbal ožívá a vrací se k normálu

Jankovští sehrají čtyři přípravná utkání…

Fotbalisté Jankova se vrátili k plnohodnotnému tréninku! Výborná zpráva! Dobrou zprávou také je, že po více jak sedmi měsících odehrají fotbalové utkání. Naplánovány jsou čtyři duely, které budou takovou morální a testovací zkouškou, jak na tom samotní hráči po tak dlouhé době jsou. Zápasy se budou hrát za přísných bezpečnostních podmínek, jak nařizují vládní opatření, a samozřejmě také bez diváků. Nicméně i tak jsme velice rádi, že fotbal opět ožívá.

“Konečně můžeme trénovat tak, jak jsme zvyklí, tedy jako fotbalový tým”, naráží vedoucí týmu Petr Maxa na skutečnost, že půl roku hráči trénovali buď individuálně nebo ve skupinkách, jak dovolovali vládní opatření. “Jak realizační tým a hráči, tak vlastně i lidé kolem klubu, fanoušci, jsou rádi, že se na hřišti něco děje. Je to náznak k lepším zítřkům,” dodává. “Když se v posledních dnech oznámilo, že je možnost sehrát i nějaké ty zápasy, neváhali jsme a snažili se něco domluvit. Za prvé jsme sami zvědaví, jak na tom kluci po té dlouhé pauze jsou, za druhé i oni sami chtějí hrát. Fotbal je především o zápasech a zápas žádný trénink nenahradí,” směřuje Petr Maxa své myšlenky k blížícím se duelům.

Ty budou celkem čtyři, byť ten první bude mírně specifický. Utká se v něm totiž “A”-tým s “B”-týmem. “Trenéři se domluvili, že než se vrhneme do ostřejších zápasů, otestujeme hráče v jakém si modelovém utkání s naším béčkem. Budeme hrát přeci jen po sedmi měsících, tak chceme vidět kluky tak nějak interně”, dodává s úsměvem Petr Maxa, ovšem zároveň dodává. “To ale neznamená, že se bude jednat o nějakou divočinu. Po hráčích budeme chtít vidět vysoké nasazení, návrat ke všem zápasovým návykům”.

Před letní přestávkou a následnou letní přípravou před startem na nadcházející mistrovskou sezonu odehrají svěřenci trenéra Petra Kadlece ještě další tři zápasy, všechny na hřištích soupeřů. Postupně je čeká Hluboká nad Vltavou, SK Otava Katovice a 1. FC Netolice. Do zápasů se zapojí také hráči, kteří by mohli v létě klub posílit. Ať už jde o nové hráče, tak i některé staronové. “Všichni tito tři soupeři jsou velice kvalitní a řádně nás prověří. Byť pro nás bude důležité více než výsledek spíše to, jak kluci v zápasech vypadají, kde mají rezervy, než jestli vyhrajeme nebo prohrajeme. Tím ale nechci říct, že o výsledek vůbec nejde. Samozřejmě vždy chceme vyhrát, vždy reprezentujeme klub i naší obec,” míní Petr Maxa. “Přednostně ale chceme vidět všechny hráče, takže sestava se bude rotovat, vyzkoušet nějaké posty, které mají trenéři v hlavách. Pakliže se nám povedou všechny chystané příchody, budeme mít i solidně široký a vyrovnaný kádr, takže i tyto duely budou sloužit hráčům k tomu, aby svými výkony upoutali pozornost trenérského štábu”, uzavírá naše povídání Maxa.

UtkáníDatumZápasČasHřiště
PO 24.05.2021SK Jankov “B” – SK Jankov18:00hřiště Dubné
PÁ 28.05.2021TJ Hluboká nad Vltavou – SK Jankov18:00hřiště Hluboká
SO 05.06. 2021SK Otava Katovice – SK Jankov17:00hřiště Katovice – Junior
SO 12.06.20211. FC Netolice – SK Jankov14:00hřiště Netolice