Petr Kadlec před startem KP 2021/2022

Během května, června a července letošního roku odehrál Jankov osm přípravných zápasů. Bilance šesti výher, jedné remízy a jedné prohry se zdá býti jako velice slušný základ pro úspěšnou mistrovskou sezónu. Ale jak sám hlavní lodivod týmu Petr Kadlec říká, vše se ukáže až v ostrých zápasech. Krátce před startem krajského přeboru 2021/2022 jsme trenéra požádali o pár slov…

Jak bys zhodnotil letní přípravu?

“Vzhledem k určenému startu nadcházejícího soutěžního ročníku jsme oproti předchozím obdobím přípravu zahájili o týden dříve. V úvodu přípravy jsme kvůli dovoleným měli problémy s docházkou, ale ta se postupem času srovnala. Celkově jsme absolvovali vše, co bylo v plánu a to včetně spolupodílení se na pořadatelství dvou obecních akcí v Holašovicích. V souhrnu přípravu hodnotím pozitivně.”

Mohl bys ve zkratce zhodnotit všechna přípravná utkání?

“První utkání ve středočeském Jankově mělo spíše charakter exhibice. Ve druhém s béčkem Dynama přišel skok o několik výkonnostních tříd nahoru a přestože si nemyslím, že by náš výkon byl totální propadák, tak individuální chyby rozhodly o tom, že nás soupeř nakonec jednoznačně přehrál. Poslední dva přípravné zápasy se soupeři ze špičky A třídy hodnotím kladně. V předchozích letech jsme s těmito týmy hráli vyrovnané zápasy, tentokrát oba skončily jasným výsledkovým rozdílem. Jestli jsme se ale opravdu o tolik posunuli ukáže až samotná soutěž.”

Až na utkání s Dynamem jsme vykazovali celkem slušnou ofenzivní sílu. Je Jankov ofenzivnější než v minulých letech?

“To, jakým fotbalem bychom se chtěli prezentovat je stále stejné. Vzhledem k nově příchozím hráčům to ale vypadá, že bychom směrem dopředu mohli být více nebezpeční. Pořád jsme ale hráli přípravné zápasy. Ty soutěžní jsou mnohem více náročnější ve všech směrech.”

Do týmu přišlo celkem dost nových či staronových hráčů. Jak jsi s nimi spokojen?

“Se všemi příchody jsem spokojen. Jsem rád, že se vedení podařilo do klubu získat jak nové tváře, tak si ale cením i toho, že se hráči, kteří zde v minulosti působili, chtějí do klubu zpět vracet. To o něčem svědčí. Kádr svým počtem i kvalitou je pro úroveň krajského přeboru dostačující. Přál bych si, aby všem drželo zdraví a chuť do fotbalu.”

Jak velkou ztrátou je pro mužstvo zranění Vojty Bürgera, který musí na operaci zkříženého vazu?

“Dlouhodobé zranění Vojťase je pro nás velkou ztrátou nejen na hřišti, ale i v kabině. Jednoznačně nám bude chybět jeho zarputilost a touha po vítězství za každé situace. Vojtovi přeji co nejrychlejší návrat na hřiště, protože je to Jankovský srdcař se vším všudy.”

Na druhou stranu po stejných operacích se zapojili Petr Řehoř s Danielem Kočerem. Jsou oba fit a připraveni na těžkou sezónu?

“Řehy absolvoval celou přípravu včetně zápasů a já jsem moc rád, že je konečně fit a věřím, že nám v soutěži významně pomůže. Dáňa se postupně zapojil do tréninkového procesu, ale pořád ho ještě musíme trochu brzdit. Věřím, že se  bude víc a víc zapojovat a v průběhu soutěže se plnohodnotně vrátí na hřiště.”

Jak jsi spokojen se složením kádru a na co podle tebe tebe toto mužstvo má?

“Jak jsem odpovídal v předchozích otázkách, tak s kvalitou a šíří kádru jsem spokojen. Na co mužstvo bude mít, se dá po dvou nedohraných sezónách těžko odpovídat. Přiznám se, že vůbec netuším, jak na tom budou ostatní týmy, přestože jejich výsledky z příprav sleduji. Sám jsem zvědavý, jaká bude celková úroveň soutěže. Já věřím, že se můžeme pohybovat v první třetině tabulky.”

Koho favorizuješ na horní příčky v nadcházející sezóně KP?

“Pro někoho možná překvapivě, ale v první řadě favorizuji Osek. V popředí se jistě bude pohybovat Olešník a Krumlov. Ve Strakonicích také došlo k větším změnám, v Prachaticích se rozjel nový projekt a k tomu byl také v poslední sezóně ambiciózní Protivín, stejně tak jako Čimelice. Celkově bude favoritů více a prvních pět kol ukáže.”

Stejná otázka jako před rokem. Naruší Covid průběh sezóny nebo máme tyto starosti za sebou?

“V tomto směru chci být optimistou. Kdybych nebyl, tak si pak nedovedu představit, jak zodpovědně tým připravovat na sezónu, jak po hráčích něco vyžadovat a jak vůbec směřovat k nějakému cíli.”

Co říkáš na nařízení, že se budou muset hráči, pakliže ještě nejsou naočkovaní, před každým zápasem testovat?

“Na jednu stranu je dobře, že tato možnost je. Taky to mohl někdo nastavit ještě přísněji. Na stranu druhou si logisticky nedovedu představit, že se před zápasem na místě testuje třeba osm hráčů z domácího a hostujícího celku. Ale věřím, že od svazu do začátku soutěže dostaneme nějaké upřesňující informace a vše proběhne hladce.”

Ještě jedna otázka ohledně nedávných voleb KFS. Jak jsi spokojen se složením nového VV a ostatních komisí?

“Asi jako každý, kdo do fotbalu dělá, jsem i já sledoval vývoj voleb ve fotbalovém hnutí napříč všemi kraji. Obecně si většina fotbalové veřejnosti přála změnu, která tedy zákonitě přijít musela, ale přijde mi, že se mnohdy s vaničkou vylilo i dítě. Já jako trenér, který je nejraději na hřišti a v kabině, si hlavně přeji, aby byl zajištěn bezproblémový chod soutěží.”

Něco závěrem?

“Přeji si, aby si nejen naši fanoušci zase našli cestu na stadiony a mohli s námi prožívat všechny radosti a strasti, které fotbal přináší.” 

 

Děkujeme Kadlimu za jeho čas a jak jemu, tak celému týmu přejeme úspěšnou sezónu!