Marek Kroneisl: Krumlov na nás byl lépe připraven

FK Slavoj Český Krumlov – SK Jankov 3:0 (2:0) / 2. kolo KP 2021/2022

Šlágr kola na českokrumlovském stadionu ovládl domácí Slavoj. Po celé utkání působil jistějším dojmem, hrál bez výraznějších chyb, vstřelil nádhernou první branku a celkově na něm byla znát větší vyzrálost. Jankov, přestože umí předvést lepší výkony, sice nikterak nepropadl, avšak proti stál soupeř, na kterého prostě neměl. Shodli se na tom jak hlavní coach Petr Kadlec, tak jeho hrající asistent Marek Kroneisl.

OHLASY:

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: „Po oboustranně opatrném úvodu utkání se po čtvrt hodině hry prosadili domácí, když po odraženém rohu vyslal Kabele z pětadvaceti metrů nechytatelnou dělovku do šibenice. Než jsme se stihli oklepat, tak domácí kopali penaltu, kterou s přehledem proměnil Kuna. Od této chvíle nám toho v pohodě hrající Krumlov mnoho nedovolil. Ve druhém poločase jsme chtěli s výsledkem zápasu něco udělat, ale i přes dvě střídání a změnu v rozestavení jsme se nedokázali do utkání zpět dostat. Půl hodiny před koncem jsme obdrželi třetí branku a domácí si tak připsali zasloužené vítězství a celkově tak potvrdili předpoklady, že budou patřit ke špičce přeboru.”

Marek Kroneisl, hrající asistent trenéra SK Jankov: „Čekali jsme, že proti nám bude stát soupeř, který, ke vší úctě k soupeřům z přípravy, bude trochu někde jinde. A to se jednoznačně potvrdilo. Krumlov byl na nás lépe připraven, než my na něho. Domácí hráli velice dobře, v podstatě bez chyb a skoro nic nám nedovolili. Na druhou stranu dali gól z výjimečné střely a ze zbytečné penalty, jinak se do jiných šancí také nedostali. My sice herně nepropadli, ale v poslední třetině hřiště jsme byli zcela bezzubí. Přestože jsme po pauze chtěli se zápasem něco udělat, sportovně musíme uznat, že proti nám stál soupeř, na kterého jsme tentokrát neměli. Hlavy ale nevěšíme. Věříme v naší sílu i kvalitu a budeme jí chtít předvést hned v následujícím kole, kdy nás čeká neméně lehký Olešník.“

Václav Domin, trenér FK Slavoj Český Krumlov: „Jankov má houževnatý, běhavý tým s dobrou defenzivou a mě těší, že jsme zápas zvládli. Myslím si, že vývoji hodně pomohl první gól, kdy Kabele napálil neskutečný volej z dvaceti metrů přímo do šibenice. Kuna pak ještě v první půli proměnil penaltu. Po přestávce definitivně rozhodla třetí branka Strapka po rychlém brejku. Jsem rád, že jsme se vyvarovali chyb v defenzivě, které jsme dělali v přípravných duelech, a vzadu jsme uhráli nulu. Vzhledem k několika absencím příležitost navíc dostali i mladíci, kteří s ní naložili velmi dobře. Třeba Gelnar hrál první zápas za muže a to samé platí o střídajícím Poláčkovi. A to oba mohou nastupovat ještě rok v dorostu. S výsledkem i výkonem můžeme být spokojení, úspěšný start je důležitý.”

SESTŘIH:

Omluvte, prosím, zhoršenou kvalitu zvuku.