SK Zliv – SK Jankov “B” 3:3 (1:2)

Úspěšný? Neúspěšný? Rozpačitý? Na úvodní duel jankovsko-dubenské “Benfiky” v okresním přeboru se lze dívat různými způsoby. Na hřišti největšího favorita soutěže uhrála remízu 3:3, což na první pohled vypadá jako dobrý výsledek. Mohlo to být ale i lepší. Tým posílený o několik pendlů vedl půl hodiny před koncem 3:1, jenže ze dvou pokutových kopů, z nichž ten druhý přišel v nastaveném čase, inkasoval a o tři body nakonec přišel.

V parném počasí se na krásném pažitu hrál od úvodu svižný fotbal, který překračoval normy okresního přeboru. Do vedení se celkem brzy dostala Zliv, když akci svých spoluhráčů v 8. minutě úspěšně zakončil domácí kanonýr Tomáš Kučera – 1:0. Jankovští se postupně rozehráli k velmi dobrému výkonu a ještě během prvního poločasu skóre otočili. Na konci obou akcí byl stejný muž, navrátilec do SK Jankov, Lukáš Voráček. Ve 20. minutě využil chyby domácí obrany a v 37. minutě dokonal obrat svou druhou trefou v utkání – 1:2. Druhé dějství otevřel velkou možností domácí Bukovský, leč neuspěl. To na druhé straně po rychlém protiútoku zakončoval Daniel Kočer, který nastoupil po téměř dvouleté přestávce způsobené zraněním kolene, a hosté vedli o dvě branky – 1:3. Na kontakt jednoho gólu se Zliv dostala v 66. minutě, kdy Jirkovský v pokutovém území fauloval Pechka a nařízený pokutový kop proměnil Jakub Slavík – 2:3. V 75. minutě přišla pro domácí komplikace v honbě za vyrovnáním. Václav Suchý obdržel druhou žlutou kartu a hosté měli všechny trumfy ve svých rukách. Měli několik nemalých gólových příležitostí ke vstřelení čtvrté a nejspíše rozhodující trefy, ale svými šancemi pohrdli. A v závěru je trest neminul. V 90. minutě byla odpískána druhá penalta v domácí prospěch a Jakub Slavík těžkou úlohu zvládl na jedničku – 3:3.

Daniel Kočer, hráč SK Jankov “B”:V prvním kole okresního přeboru jsme nastoupili na hřišti Zlivi s cílem zaskočit domácí a odvést si všechny body. Skladba týmu tomu papírově nasvědčovala, avšak realita byla taková, že nás první poločas provázely nepřesnosti a vázla nám finální fáze. Nutno ale podotknout, že Zliv patří k favoritům soutěže oprávněně. Hrají pohledný, účelný fotbal a dělalo nám zpočátku problémy se s domácími chytnout. I proto se domácí dostali díky našemu nedůrazu do vedení. Ještě do konce prvního poločasu se nám však hra podařila zpřesnit a skóre otočit. Druhou půli jsme začali aktivně a přidali i třetí branku. Avšak poté jsme další šance na navýšení skóre nevyužili a naše aktivita postupně, i díky úpornému vedru, začala upadat, čehož domácí postupně využívali. Pramenilo z toho vyrovnání v závěru zápasu ze sporné penalty. Objektivně je však nutno říci, že jsme si utkání zbytečně zdramatizovali sami a je tedy na místě říci, že remíza je spíše zasloužená. Zliv má kvalitní tým a jistě bude znovu útočit na špičku tabulky. Osobně jsem rád, že sem měl možnost si zahrát po dvou letech mistrovský zápas. Snad budou další přibývat.”

SK Zliv – SK Jankov “B” 3:3 (1:2)

Branky: 8. Kučera, 66. a 90. (obě z pen.) Slavík – 20. a 37. Voráček, 57. Kočer

ŽK 4:4 (2x Slavík, Boubal, Jindrle – 2x Bürger, Honner, Simandl)

ČK 1:1 (75. Slavík – 89. Bürger)

Diváci: 85

Rozhodčí: Kubeša Erik – Ambrožová Hana, Kotnauer Lukáš

Sestava SK Jankov “B”: Havlíček – Beránek, Honner, Simandl, Jirkovský – Beníšek, Maxa O., Voráček, Klíma – Kočer, Kocian. Střídali: Bláha, Stráda, Bürger T.