Petr Kadlec: Z první půle jsme měli vytěžit více

SK Jankov – FK Olešník 0:4 (0:0) / 3. kolo KP 2021/2022

Jankov v úvodu nové sezóny narazil na dva kandidáty, kteří by měli usilovat o čelní příčky tabulky. Tam by se chtěli pohybovat i Jankovští, ale v obou případech tahali za kratší konec. V defenzivě se dopustili několika chyb, v ofenzivě byli zase zcela bezzubí. Po prohře 0:3 v Českém Krumlově absolutně nezvládli závěrečnou půlhodinu domácího střetnutí s Olešníkem a nakonec odešli poraženi v poměru 0:4. Zásadním okamžikem byla 62. minuta a úvodní gól zápasu, který naklonil misky vah v hostující prospěch.

OHLASY:

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: „Vyrovnaný první poločas, ze kterého jsme měli vytěžit více minimálně ve dvou až třech příležitostech. V úvodu druhého poločasu jsme byli aktivnější a více na míči, ale po čtvrt hodině hry jsme v podstatě z ničeho inkasovali. Od té chvíle se naše hra úplně rozpadla a na hřišti byl z naší strany už jen chaos. Nezbývá nám nic jiného než soupeři k vítězství pogratulovat a zodpovědně se připravit na další utkání.”

Jan Schönbauer, hráč SK Jankov: „Po nevydařeném utkání s Českým Krumlovem jsme chtěli vstoupit do utkání s Olešníkem správnou nohou. První bezgólový poločas jsme si vypracovali pár dobrých šancí, za zmínku stojí tutová šance Řehoře. Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit ještě aktivněji. Bohužel jsme inkasovali dva hloupé góly a poté nás Olešník dorazil, když vstřelil další dva. Olešník si tak připisuje zaslouženou výhru.“

Roman Chlumecký, trenér FK Olešník: „Zápas v Jankově vždycky těžký a nepříjemný. První poločas na obou stranách bez vyložené šance. O půli jsme si v kabině řekli, trpělivě hrát ze zabezpečené obrany, poněvadž to bylo o prvním góle. Ten jsme dali v 60.minutě my a pak už to bylo pro domácí těžké. Otevřeli to a my chodili do otevřené obrany a trestali. Musím kluky pochválit za odmakaný výkon.”

SESTŘIH: