SK Jankov “B” – TJ Sokol Žabovřesky 0:1 (0:0)

Očekávané derby mezi jankovsko-dubenskou rezervou a Sokolem Žabovřesky před početným publikem mnohem lépe zvládli hosté. Ti vstřelili v 74. minutě Josefem Pilným jedinou branku zápasu, která znamenala tři body do tabulky okresního přeboru a zároveň postup v okresním poháru. Výkon domácích zůstal za očekáváním. K lepšímu výsledku nepomohlo ani několik pendlů z “A” – týmu.

V podstatě celý první poločas se na hřišti v Dubném hrál zápas nevalné úrovně s velkým množstvím tvrdých soubojů. Hosté zvolili bojovnou taktiku na hraně regulérnosti, často i za ní, ale rozhodčí Krčín zvolil volnější metr, a tak se hrálo v hodně “anglickém” stylu. Na kloudnou fotbalovou akci se čekalo do 33. minuty, kdy si do střelecké pozice navedl balón Klíma, ale vypálil nad branku. A když hlavní rozhodčí neposoudil ostrý skluz na Maurera jako penaltový, bezgólový stav po první půli tak byl logickým vyústěním nedělní podívané.

Po obrátce už bylo fotbalovějších momentů více. Po dvou minutách druhé půle připravil Mizera dobrou pozici pro Kočera, jehož střelu Škaroupka vyrazil na rohový kop. Žabovřesky byly blízko vedoucí brance v 54. minutě po rohu, kdy míč poskakoval na brankové čáře, ale za ní neskončil. Tutovku z kategorie stoprocentních měl o dvě minuty později Jan Hála, jenže z malého vápna poloodkrytou branku nepochopitelně přestřelil. Poté se připomněli zase domácí. Velkou příležitost měl Černý, ale Škaroupku nepropálil. Vzápětí to zkoušel ze střední vzdálenosti Klíma, zamířil zhruba metr vedle. Rozhodující okamžik nastal v 74. minutě. Vše započalo střídáním. Na hrací plochu vběhl Josef Pilný, doběhl do pokutového území, kam k němu zhruba po pěti vteřinách na place doletěl dlouhý nákop Hrabčáka a Pilný byl hrdinou – 0:1. Zoufalý tlak Jankova k ničemu nevedl. Obranná řada Žabovřesk podala výborný výkon a všechny útočné akce domácích spolehlivě odvracela. Pojistku mohl přidat Kudláček, avšak na Šturmu nevyzrál. V nastaveném čase prohospodařil další mega příležitost Jan Hála, který netrefil prázdnou branku domácích. Přesto nemusel smutnit, Žabovřesky i tak vyhrály, nutno podotknout, že zcela zaslouženě.

SK Jankov “B” – TJ Sokol Žabovřesky 0:1 (0:0)

Branka: 74. Pilný

ŽK 2:1 (Simandl, Černý – Horský)

Diváci: 150

Rozhodčí: Krčín Zdeněk

Sestava SK Jankov “B”: Šturma – Janeček, Simandl, Bláha, Černý – Kočer, Beníšek, Jirkovský, Beránek – Mizera, Maurer. Střídali: Klíma, Vokurka

Petr Maxa, SK Jankov „B“: „Před utkáním jsme samozřejmě pomýšleli na výhru. Derby se Žabama je pro oba celky vždy hodně prestižní. Když se podívám zpětně na toto utkání, tak nám možná uškodila relativně silná sestava, kdy jsme měli k dispozici několik hráčů z áčka a soupeře jsme podcenili. Žaby naopak hráli mnohem více srdcem a za vítězstvím si šli o dost více. Byli mnohem důraznější, hladovější, více zapáleni do hry. Ač nerad, musím konstatovat, že vyhráli zaslouženě a minimálně do jara budou na koni, kdežto my budeme lést kanálama 😊. Z našeho výběru bych pochválil Vencu Jirkovského, u soupeře celou obranu i s gólmanem, který nějaké dvě tři velké šance chytil. Nade všemi vyčníval Víťa Hrabčák, který prokázal své zkušenosti. Žábám gratuluji, ale na jaře jim to vrátíme i s úroky.“

Galerie zápasu