Jiří Komrska: S přítelkyní čekáme juniora

Jednou z nových tváří, na kterou si jankovská veřejnost musí zvyknout, je jedenatřicetiletý gólman Jiří Komrska. Brankářský post vedení klubu přes známé problémy hodně trápil, tudíž příchod nového strážce branky byl prioritou číslo 1. “Komrs” už toho má za sebou poměrně dost, takže by měl svým spoluhráčům odzadu přinést zkušenost a klid. Všichni si přejeme, aby se mu v Jankově nejen líbilo, ale především dařilo. Dobře chytající gólman je vždy důležitý stavební kámen úspěšného mužstva!

Ahoj Jirko, vítej v SKJ. Nejprve se fanouškům trochu představ.

“Ahoj Káčko, děkuji za přivítání. jmenuji se Jiří Komrska a všichni mi říkají Komrs po tátovi :-))). V lednu mi bylo 31let. Začínal jsem jako prďola v Roudném a pak jsem se do mladších žáků přesunul do SKP České Budějovice, kde jsem byl na hostování až do staršího dorostu. Následně jsem se vrátil do Roudného, kde jsem končil poslední rok v dorostu a už nakukoval do dospělého fotbalu. Už nevím kdy přesně, ale šel jsem na hostování do Kaplice, zpět do Roudného a do Olešníka. Z Olešníka jsem zamířil za kopečky do Rakouska, kde jsem vydržel 6,5 let v USV Allentsteig (když jsme hráli proti Hrubasovi, tak jsme vedli neskutečné souboje :-))) ) a Langschlagu. Můj návrat do Čech byl do Vodňan, kde trénoval Ruda Otepka a po půl roce jsem se vracel zpět za kopečky do SC Sankt Martin. Mezi moje koníčky patří sport, automotive, kolo, kamarádi a playstation (čekám, kdy ho přítelkyně vyhodí z okna).”

Jak došlo na tvůj přestup do Jankova?

“Přestup vznikl na Tůmičovo (Jan Tůma – pozn. redakce) narozeninách, kdy jsme probírali s Igorem (Milan Bláha), kde hraju atd… Tak jsem mu řekl, že jsem skončil v Rakousku a chtěl bych se na nějaký čas vrátit domů, jelikož s přítelkyní čekáme juniora. Následně jsme si zavolali s Kadlim a Berym, jestli  bych to nechtěl zkusit v Jankově. Celou tuto záležitost jsem konzultoval s Hrubasem, jelikož v Jankově je jako doma a slovo dalo slovo a bylo hotovo.”

Jak moc jsi před svým přestupem Jankov znal / sledoval?

“Jankov jsem znal, přeci jen jsem proti němu hrál také s Roudným, ale ty lidi se hodně už protočili a nastoupila nová generace kluků. Občas jsem se jezdil v neděli dívat do Jankova na fotbal.” 

Díky tvým občasným předchozím tréninkům do úplně neznámého prostředí nepřicházíš. S přijetím do kabiny asi žádné problémy nebyly, ne?

“Přesně jak zmiňuješ, občas jsem si šel zatrénovat na gólmanský trénink pod vedením nesmrtelného Hrubase. Myslím si, že žádný problém s přijetím nebyl, ale tam je více kluků, které jsem neznal. Je to všechno o komunikaci.”

Co říkáš na zázemí a vůbec prostředí v Jankově?

“V Jankově je zázemí super a troufnu si říci, že jsou tu nadstandardní podmínky. Jankov má skvělé fanoušky a těším se na mistrovské zápasy, kde budou naším dvanáctým hráčem a my na oplátku se jim budeme snažit všechno vrátit výsledkově. Líbí se mi, jak všichni lidé v Jankově žijou pro fotbal a je tam skvělá atmosféra.”

Máte za sebou s týmem téměř dva měsíce zimní přípravy. Jak bys jí prozatím shrnul?

“Zimní příprava je vždy méně oblíbená pro hráče. Sehráli jsme přátelská utkání, která nám ukázala v čem bychom mohli přidat, zlepšit se, a také kudy by mohla vést cesta k úspěchům. Musím říci, že se mi líbí, jak mladší, tak starší kluci na sobě makají i mimo tréninkové jednotky a jdou si zaběhat nebo zacvičit.”

 Když už jsme u toho, u hráčů je zimní příprava nejméně oblíbeným obdobím celého roku. Platí pro gólmany totéž?

“Pro gólmany je to také méně příjemné, přeci jen uměla tráva není jako ta přírodní a já osobně jsem z umělky hrozně rozmlácenej. Asi stáří :-))).”

Většinu tréninků absolvuješ ve společnosti Davida Hrubého a Dana Kerla. Jak si užíváš tréninky v této hvězdné společnosti?

“S Danem jsem byl v Roudném a je to super chlap, který pro fotbal žije a to samé platí i o Hrubasovi, se kterým se vídáme i mimo fotbalové dění. Člověk se stále učí a jsem rád za každou jejich radu. Hrubas mě nemá akorát rád, pokud mu na tréninku dám góla při hře na dvě brány :-))). Promiň Davide :-))).” 

Když se zaměříme na přípravné zápasy, tak to zatím žádná sláva není, myšleno týmově. Jak bys dosavadní čtyři přípravné duely okomentoval?

“Jak jsem již zmiňoval, tak zápasy nám ukázaly, kudy by mohla vést cesta a také, kde máme mezery. Nerad hodnotím jednotlivce, jelikož na hřišti nás hraje jedenáct. Nejlepší poločas jsme sehráli s Kaplicí a nejhorší také s Kaplicí. Je to pořád příprava, kde se ukazují různé mezery a chyby, abychom je mohli eliminovat do mistrovských utkání.”

Chtěl bys něco vzkázat svému parťákovi Komisovi, který s námi bohužel nemůže trénovat, jelikož léčí své zdravotní problémy?

“Určitě bych mu chtěl popřát hodně zdraví a co nejbližší návrat na fotbalové trávníky a do Jankovské rodiny, kam neodmyslitelně patří. Těším se, až si spolu sedneme a zatrénujeme. Teď bude potřeba být hodně trpělivý a nic neuspěchat. Vrátí se určitě silnější a ukáže své kvality.”

Jaké to pro gólmana je, když ví, že je aktuálně v týmu sám a nikdo mu nekryje záda?

“Není to nic příjemného, ale s podporou kluků a klubu to přečkáme. Nesmím také zapomenout na Bobase, kterého jsem viděl 2x chytat a taky dokáže zastoupit tento výjimečný post :-))). To sám už dokázal, když zaskakoval za Komise.”

O uplynulém víkendu jste měli fotbalové volno, nicméně proběhl tzv. „Teambuilding“. Mohl bys popsat, o co šlo?

“V 11 hodin jsme se sešli na parkovišti pod Kletí a s pivem v ruce jsme se dali vzhůru kopečku. Někdo to zvládal lépe a někdo hůře. Nahoře, jak často bývá, jsme dali pivíčko, česnečku a hodili společnou fotku do Jankovského albíčka. V 15 hodin na nás čekal wellness na Kněžínku, kde to každý uchopil dle svého, aby načerpal síly na dlouhý a náročný večer. V 18 hodin jsme se sešli v tamní restauraci na Kněžínku, kde bylo zajištěné občerstvení a mohlo se začít pít. Než jsme se do všeho pustili, tak si hlavní slovo vzal prezident klubu. Byl to dlouhý večer, kde se zpívalo, tancovalo, popíjelo a panovala pohoda a dobrá nálada. Samozřejmě také proběhla výměna názorů mezi hráči, což u piva jde nejlépe a je třeba si říci pár poznatků, aby se vyčistil vzduch. Kolem půlnoci se polovina kluků odebrala směr tanečním klubům do centra města a zbylá část patriotů zůstala u Kněžínka. Chtěl bych tímto poděkovat za organizaci prezidentovi a celému klubu včetně fanoušků, kteří se také zúčastnili sobotního večera. Teď už je to na nás, jak my se jim odvděčíme :-))).”

Nyní nás čeká generálka s Hlubokou a poté už ostré boje v KP. Jak se těšíš na jarní část sezóny?

“Těším se hodně. Krajský přebor jsem dlouho nechytal a nevím, co od toho pořádně očekávat. Soutěž určitě svojí kvalitu stále má. Utkání s Hlubokou by nám mělo ukázat, jak jsme připraveni na jarní část sezóny.”

O ambicích Jankova dostat se do TOP 5 víme. Jaká jsou tvá očekávání a cíle?

V Jankově máme cíle všichni stejné. Musíme jít zápas od zápasu a na konci jara si řekneme, zda to byl úspěšný boj či nikoliv.

Něco závěrem?

“Závěrem bych chtěl všem poděkovat za tuto příležitost zahrát si za SK Jankov. Doufám, že budeme fanouškům a lidem kolem fotbalu dělat radost a budou nám držet palce v jarních bojích.”

Děkujeme Komrsovi za jeho čas i upřímnost a přejeme mu v jankovské brance mnoho úspěšných zápasů.