Jiří Komrska: S podporou výborných fanoušků jsme si došli pro zasloužené vítězství

SK SIKO Čimelice – SK Jankov 0:4 (0:1) / 16. kolo KP 2021/2022

Jankovští vstoupili do jara 2022 výborně. Byť na neutrální půdě v Milevsku, kde se hrálo na mizerném povrchu, to po fotbalové stránce nebylo zrovna nejrůžovější, důležitý je výsledek, který hovoří jasně. Výhra 4:0 může po nepřesvědčivé zimní přípravě tým jenom povzbudit. A že to před následujícími těžkými duely bude zapotřebí. Mistrovskou premiéru za SK Jankov si, mimo dvougólového střelce Hanzlíka, odbyl také gólman Jiří Komrska. Tomu se v přípravě nepodařilo udržet čisté konto, o to více těší to, které si připsal proti Čimelicím. Mnoho práce neměl, ale třeba za stavu 1:0 v závěru prvního poločasu své spoluhráče parádním zákrokem výrazně podržel.

OHLASY:

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: „Utkání se odehrávalo na umělém povrchu, který má svá nejlepší léta za sebou a fotbal celkově trpěl. V utkání plném soubojů a odražených míčů jsme se po dvaceti minutách hry ujali vedení. Před koncem poločasu jsme podcenili bránění při autu a domácí měli velkou šanci k vyrovnání, ale podržel nás brankář. Druhý poločas byl přeci jen o něco zajímavější. Po technické střele z přímého kopu jsme navýšili vedení, které mohl soupeř následně korigovat, ale před zcela odkrytou brankou minul. To byla poslední šance domácích na to s utkáním ještě něco udělat. My jsme postupně přidali další dvě branky a zápas jsme tak zvládli úspěšně.“

Jiří Komrska, hráč SK Jankov: „Zápas se hodnotí dobře, jelikož jsme ho vyhráli 4:0. Hrálo se na uměle trávě v Milevsku, kde povrch už je hodně špatný. Domácí hrozili ze začátku zápasu standardními situacemi kolem vápna. Pak jsme se dostali více do hry a Popi krásně zatáhl balón do vápna z levé strany, kde přihrával Vorymu, který uklízel na 1:0 pro nás. V druhém poločase přidal Hanzloš dva krásné góly z přímých kopů a jednou se trefil Popi. Čimeličtí dostali také červenou kartu a s podporou našich výborných fanoušků jsme si došli pro zaslouženě vítězství.

Václav Nosek, zaskakující trenér SK SIKO Čimelice: „První půle byla více než vyrovnaná. Byl to více boj než fotbal a každý tým si vytvořil po jedné šanci. Jankov ji proměnil, my bohužel ne. Navíc před gólem, který jsme dostali, přišla ztráta míče v pokutovém území soupeře, během pěti vteřin rychlý brejk a nešťastný gól. První půle byla remízová. Ve druhé půli přišel rozhodující moment s faulem před našim vápnem a Jankov dal druhý gól z trestňáku. Hned nato jsme šli do deseti a pak již to byl zmar. Ve druhé půli jsme si nevypracovali nic. Za druhou půli si Jankov jednoznačně zasloužil vyhrát.”

SESTŘIH: