Martin Kollár: Konec jsme udělali zbytečně zajímavý

SK Jankov – TJ Jiskra Třeboň 3:2 (2:0) / 24. kolo KP 2021/2022

Jankovští správně zareagovali na první jarní prohru a v následujícím utkání získali tři body. V domácím duelu s Jiskrou Třeboň gólově orámovali poločasovou přestávku a dostali se do komfortního třígólového vedení (dvakrát skóroval Martin Popelka, jednou Martin Kollár). Jenže soupeř dvěma góly po rychlých protiútocích závěr zápasu zle zdramatizoval. “Proč vyhrát jednoduše, když to jde složitě? Proč nepřidělat trenérovi a všem fanouškům pár vrásek navíc?” Otázky, které si po závěrečném hvizdu položil nejeden jankovský fanoušek… Přesto mohl odcházet spokojený, jelikož se “zelenobílí” vrátili na vítěznou vlnu a taktéž na páté místo tabulky.

OHLASY:

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: „Utkání, které bylo plné brankových příležitostí, jsme sice nakonec výsledkově zvládli, ale neřekl bych, že jsme podali nějaký oslnivý výkon. Samo za sebe hovoří už jen to, že z vedení o tři branky se v závěru strachujeme o konečný výsledek. Hosté se zejména směrem dopředu předvedli jako nepříjemný soupeř. Pravdou ale je, že jsme se oproti minulému utkání zvedli, a za konečný výsledek jsme samozřejmě rádi.

Martin Kollár, hráč SK Jankov: „Jsme rádi, že jsme se, aspoň tedy bodově, omluvili fanouškům za minulý zápas. Nemyslím si, že bychom hráli nějak extra dobře a konec jsme zbytečně udělali pro diváky zajímavý. Ale o to jsou možná ty tři body cennější. Dneska jsme byli spíš šťastnější než lepší.“

Petr Maxa, vedoucí týmu SK Jankov: Vrátili jsme se na vítěznou vlnu, což bylo po minulé facce na Rudolfově důležité. Díky dvoudennímu dešti nebyl terén bůhví jaký a obě mužstva tomu přizpůsobila taktiku. Hrál se jednoduchý fotbal se spoustou nakopávaných míčů. Oba mančafty měly nějaké šance, naštěstí pro nás proměnit je se podařilo nám v závěru prvního poločasu a z vyrovnaného průběhu jsme o půli vedli 2:0. Na začátku druhého poločasu jsme zvýšili na 3:0 a vypadalo to na klidné dohrání zápasu. Jenže jsme dovolili soupeři po dvou rychlých akcích snížit na rozdíl jedné branky a v závěru jsme se o výsledek báli. Nicméně troufám si tvrdit, že na celkový počet šancí jsme si o ten gól vyhrát zasloužili. Určitě umíme hrát lépe, ale počítají se body.

Petr Skála, trenér TJ Jiskra Třeboň: „Začali jsme špatně a domácí si připravili několik šancí. Poté jsme je měli i my, když běžel Pavel Tůma dvakrát sám na branku. V závěru úvodní půle jsme v rozmezí tří minut po obrovských chybách inkasovali dva góly a v 51. minutě Jankov zvýšil na 3:0. Pak jsme se ke slovu dostali i my, Michal Rezek dvěma trefami snížil a domácí se v samotném závěru ještě strachovali o vítězství. Je to škoda, protože nás opět potopily velké kiksy.”

SESTŘIH: