Petr Kadlec: Vítězství domácích je zcela zasloužené

FK Olympie Týn nad Vltavou – SK Jankov 2:0 (2:0) / 25. kolo KP 2021/2022

Domácí Olympie se v souboji s Jankovem dokázala střelecky prosadit dvakrát v úvodních dvaceti minutách hry a tím položila velmi silný základ pro cenné vítězství s nejlepším týmem jara. Ten byl v Týně nad Vltavou oslaben o několik hráčů a dvougólovou ztrátu nesmazal. Byť v poli rozhodně nebyl horším týmem, ve finální fázi si nebyl schopen vytvořit výraznější příležitost ke skórování. I proto je výhra Týna naprosto zasloužená. Aby toho nebylo málo, pro zranění musel už v prvním poločase střídat Lukáš Fajtl, jenž je jedním z hodnotících sobotního mače.

OHLASY:

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: „Po opatrném začátku se domácí ujali vedení, kdy se prosadili po našem nedůsledném bránění rohového kopu na zadní tyči. Druhý gól jsme obdrželi o necelých deset minut později po jednoduché, ale přesné, akci středem. Do druhého poločasu jsme udělali změny v rozestavení a chtěli s utkáním něco udělat. Opticky jsme sice měli více míč na noze, ale nutno dodat, že jsme si za celé utkání nedokázali vytvořit brankovou příležitost a tak je vítězství domácích, kteří vycházeli z dobře organizovaného bloku, zcela zasloužené.

Lukáš Fajtl, hráč SK Jankov: „Po podzimním domácím zápase s Olympií jsme věděli, že v odvetě nás nečeká nic jednoduchého. O svých kvalitách nás domácí přesvědčovali hned od začátku, kdy přes pevnou a velmi jednoduše hrající obranu jsme si za celý zápas nedokázali vytvořit takřka žádnou šanci. Soupeř hrozil především z rychlých brejků a standardních situacích. Po laciném prvním gólu a navýšení domácích ještě do poločasu jsme šli do kabin za stavu 2:0 a nic na tom nezměnila ani Jankovská optická převaha v druhém poločase. Zasloužená prohra a nyní se musíme především zdravotně dát všichni dohromady a připravit se na další utkání.“

Petr Maxa, vedoucí týmu SK Jankov: Druhý venkovní zápas za sebou, ve kterém jsme prohráli a ani nedali gól. V Týně jsme byli opticky lepším týmem, více drželi balón, ale byli jsme absolutně neškodní ve finální fázi. Gól jsme inkasovali po standardní situaci a po rychlém breaku, nám zase gól Popelky nebyl, dle mého názoru nesprávně, uznán. Ale to je fotbal. Soupeři gratuluji k výhře, my se musíme poučit a příště hrát více účelněji.

Václav Mareš, trenér FK Olympie Týn nad Vltavou: „V domácím prostředí jsme chtěli vyhrát a navázat tak na dobrý výkon z Českého Krumlova, což se nám také podařilo. Dali jsme brzy branku, když se krásným volejem po rohového kopu trefil Lukáš Stoklasa. To jsme přesně potřebovali. Gól nás uklidnil a zároveň nabudil. Druhou branku jsme přidali v zápětí, když po akci Dobala a Štose zakončoval Dominik Dumbrovský. Hosté měli sice balón častěji ve svém držení, ale my jsme se dobře posouvali a Jankov jsme do žádné šance za celých devadesát minut vůbec nepustili. Ve druhém poločase jsme chtěli přidat třetí branku, to se nám sice nepodařilo i když šance na to byly. Zápas jsme měli pod kontrolou, hosté pouze nakopávali dlouhé míče na Popelku, ale naše obrana si s tím vždy poradila. Teď se musíme dát přes týden zdravotně do pořádku a připravit se na další zápas. Doufám, že už budeme mít k dispozici Lukáše Mravce. Nejlepším hráčem byl Jan Meidl.”

SESTŘIH: