Petr Řehoř: Byla to moje první červená v životě

TJ Blatná – SK Jankov 1:3 (0:0) / 29. kolo KP 2021/2022

Jankov dokázal splnit roli favorita. Poslední Blatná, která v dosavadním průběhu sezóny nasbírala pouhých sedm bodů, v podstatě jen potvrdila své umístění v tabulce, protože nedokázala využít sedmdesátiminutovou přesilovku. Ve 20. minutě se nechal hloupě vyloučit hostující Petr Řehoř, který atakoval ležícího Bláhu (video níže) v domnění, že se pod domácím zadákem nachází míč. Ten však v tu dobu byl zcela jinde, a tak nemohlo následovat nic jiného než vyloučení. I přesto, pomineme-li jednu tutovku Blatné, měli zápas pod kontrolou Jankovští, kteří i v deseti ve druhém poločase svoji převahu přetavili taktéž gólově. Po zaváhání Rudolfova má tým trenéra Petra Kadlece na dosah pátou příčku v tabulce, což bylo předsezónním cílem vedení klubu.

OHLASY:

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: „První poločas se nám herně moc nevydařil. Sice jsme drželi míč, ale moc šancí jsme si nevypracovali, za to naopak domácí byli nebezpeční z brejkových situací a samozřejmě nám nepřidalo, když jsme ve dvacáté minutě šli po červené kartě do oslabení. Druhý poločas jsme zvládli lépe a začali se prosazovat více směrem dopředu. Vývoj utkání jsme tak v poslední půlhodině dokázali překlopit na naší stranu.

Petr Řehoř, hráč SK Jankov: Soupeř byl kvalitou horší než my, což se potvrdilo, i když jsme hráli v deseti. Mě osobně mrzí červená karta a oslabení týmu, byla to moje první červená v životě a rozhodně se nejednalo o blikanec. Ačkoliv se špatně vysvětluje to, že jsem nevěděl, kde se nachází balón. Každopádně chci ještě jednou poděkovat klukům, že zápas zvládli.“

Petr Maxa, vedoucí týmu SK Jankov: Věděli jsme, že se od nás nečeká nic jiného než vítězství. Role favorita jsme se nebáli, ale zároveň jsme byli obezřetní, protože jsme měli na paměti podzimní duel, kde jsme se na výhru 3:2 hodně nadřeli, a také víme, že hrát do plných nám úplně nesedí. Cestu jsme si sami zkomplikovali ve 20. minutě, kdy se nechal hloupě vyloučit Řehoř. I v deseti jsme ale byli lepší a ačkoliv jsme to gólově vyjádřili až v poslední půlhodině, vítězství beru jako zcela zasloužené. Pochvalu zaslouží celý tým, ale jmenovitě musím zmínit Jirku Komrsku, který nás v prvním poločase neskutečně podržel, když za stavu 0:0 chytil samostatný nájezd Kůsta. Dále Aleše Hanzlíka, který snad za celý zápas neztratil míč, dirigoval rozehrávku, dal gól a byla na něho penalta. A třetím do party je Martin Popelka, kterého jsme vpustili na hřiště až v 58. minutě s tím, že na unavenější obranu bude více platit a spoléhali jsme, že zápas rozhodne. To v podstatě udělal. K předsezónnímu cíli, pátému místu, nám stačí uhrát v posledním utkání bod s Juniorem. Když se to povede, budeme sezónu hodnotit úspěšně.

Jaroslav Voříšek, trenér TJ Blatná: „Sice jsme hráli více než hodinu proti deseti, ale jak již to bývá, bylo to kontraproduktivní. Zvláště pro tým, který nemá tolik zkušeností. Měli jsme výborný úvod utkání. Dvakrát jsme se dostali do brankové šance, ale nedokázali jsme to proměnit. Bylo to celkově vyrovnané, hrálo se nahoru dolu. Bohužel jsme nedokázali využít převahu jednoho hráče, naše pološance jsme nevyužili a bohužel inkasovali. Dostali jsme první gól v 65. minutě a vše rozhodl o deset minut později druhý gól z penalty. V závěru zápasu jsme zahrávali standardku, rychle se to vrátilo zpátky a z brejku jsme inkasovali potřetí. My pak již jen v závěru po tlaku snížili, když míč do sítě dorážel Šimůnek. Hosté byli i v deseti lepší a dokázali využít své šance. Zvítězili zaslouženě.

SESTŘIH:

PETR ŘEHOŘ obdržel svou první červenou kartu v životě. Spoluhráči ho podrželi a i v oslabení získali tři body.