Petr Maxa: Za výkon bych vyzdvihl Vojtu Bürgera

SK Jankov – TJ Dražice 2:0 (0:0) / 4. kolo KP 2022/2023

Do třetice všeho dobrého. Fotbalisté Jankova se v krajském přeboru dočkali prvních bodů. V nedělním utkání zdolali TJ Dražice 2:0. Obě gólové trefy zaznamenal Daniel Kočer, jenž využil skvělých přihrávek svých spoluhráčů. Jednu z nich si připsal Vojtěch Bürger, který nastoupil v základní sestavě téměř po dvou letech (bez měsíce a půl). S kapitánskou páskou na paži byl důležitým článkem zelenobílých, které již ve středu čeká další utkání, tentokrát pohárové, na hřišti Mladé Vožice.

OHLASY:

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: „Chtěli jsme na domácím hřišti odčinit nepovedený vstup do soutěže a bylo vidět, že jsme v prvním poločase měli svázané nohy. Do nebezpečnějších šancí se dostávali hosté, kteří se až moc jednoduše prosazovali do naší obrany. Tyto šance jsme přečkali a ve druhém poločase se naše hra zlepšila. Utkání jsme nakonec zvládli, ale jsme si vědomi toho, že musíme postupně odstraňovat nedostatky, které se v naší hře objevují. Radost mi udělal návrat kapitána Bürgera. Věřím, že postupně tým nachází svou tvář.

Petr Maxa, vedoucí týmu SK Jankov: Po nepovedeném startu do sezóny jsme cítili, že utkání s Dražicemi je pro nás velmi důležité a že ho musíme zvládnout. Bohužel naše plány narušily okolní vlivy a museli jsme na poslední chvíli dělat změny v sestavě, protože nám vypadli Beránek s Kollárem, které jsme chtěli mít na hřišti. Celkově první poločas mnoho krásy nepobral. Bylo vidět, že na sebe narazily týmy, které zrovna extra formu nemají. Zaplať pánbůh pro nás to potvrdil i soupeř, který měl dvě až tři velké šance, ale neproměnil je. Druhý poločas byl z naší strany o dost lepší. Měli jsme šance, trefili tyč a vstřelili dva pěkné góly. Bylo to vydřené vítězství, které jsme nutně potřebovali a do další části sezóny nám může pomoci. Za výkon bych vyzdvihl Vojtu Bürgera, který nastoupil po dlouhém zranění v základní sestavě téměř po dvou letech a byl hrozně znát. Nejen výkonem, ale i svou přítomností na hřišti a v kabině. Takový lídr nám chyběl.

Vlastimil Stuchlík, asistent trenéra TJ Dražice: „V prvním poločase jsme byli jasně lepším týmem. Soupeř měl snad jen jednu střelu na branku, zatímco my jsme nedokázali proměnit tři nebo čtyři vyložené gólové příležitosti. To bylo pro další vývoj zápasu klíčové. Ve druhé půli šel totiž náš výkon dolů a udělali jsme dvě chyby vzadu, které soupeř potrestal. Je to škoda, domácím jsme minimálně dva body darovali.”

SESTŘIH:

DANIEL KOČER, autor dvou branek znamenající tři body. Zasloužená odměna v podobě zlatavého moku :-)))