SK Jankov “B” – SK Úsilné 3:1 (1:0)

Až do šestého hracího kola si musela na první vítězství v sezóně počkat jankovsko-dubenská rezerva. Ta v nedělním odpoledni v Precis aréně přivítala soupeře z Úsilného a zvítězila 3:1. Premiéru v brance si odbyl nový gólman Ondřej Brůha, premiérový gól v dospělé kategorii zase zaznamenal osmnáctiletý dorostenec Tomáš Hütter. Utkání, které měli domácí pod kontrolou sledovalo osmaosmdesát vesměs spokojených diváků.

Jankov “B” vstoupil do zápasu aktivně a od prvních minut svého soka zatlačil. Ve 4. minutě měl první větší šanci hroťák Simandl po sražené Bohoňkově střele, ovšem na P.Brůžka nevyzrál. Úsilné za celý první poločas zahrozilo pouze jednou, a to když v 10. minutě napřáhl ke střele Viktora a ta skončila necelý metřík vedle tyče. Domácí fotbalisté dostali poprvé míč do branky po rohovém kopu a následném závaru, ovšem zvednutý praporek asistenta rozhodčího znamenal ofsajd. Po půl hodině hry poslal krásným křižným pasem Vokurka do tutovky Strádu, ten si ale vylámal zuby na skvělém P.Brůžkovi. První regulérní gól dali jankovsko-dubenští ve 41. minutě po spolupráci dvou Jakubů. K míči se na pravé straně dostal Vokurka, přihrál do předbrankového prostoru a Jakub Beníšek ve skluzu otevřel skóre – 1:0. Velice aktivní Vokurka se ještě v poslední minutě první půle blýskl individuálním průnikem a následnou střelou mimo. Domácí byli lepší, v úvodním poločase zahrávali deset rohů, vyprodukovali devět střel, ovšem vedli “pouze” o jeden gól.

Druhé dějství začalo velkou možností hostujícího Salibašiče, který ve 49. minutě po rohovém kopu trestuhodně přestřelil Brůhovo branku z malého vápna. Jak zakončit rohový kop předvedli domácí o tři minuty později. Od rohového praporku poslal balón do vápna Kočer, Jan Janeček vyskočil nejvýše a umístěnou hlavičkou zavěsil – 2:0. V 56. minutě vypustil ze své pravačky hodně povedenou střelu Kočer, neméně hezkým zákrokem se předvedl P.Brůžek. Tempo zápasu postupem času upadalo, ale fanoušky do varu dostal v 77. minutě Tomáš Hütter. Nejprve neproměnil samostatný nájezd Kočer, ovšem opět se zmocnil míče, přihrál osmnáctiletému Hütterovi a ten uklidil míč k tyči jako zkušený mazák – 3:0. Poslední slovo však mělo Úsilné. V 83. minutě po standardní situaci si gólman Brůha v malém vápně nepočínal úplně nejjistěji, centrovaný balón podběhl a na zadní tyči měl už Jan Brůžek snadnou úlohu – 3:1. Domácí tým to o první výhru nepřipravilo, avšak novice v brance Ondřeje Brůhu o čisté konto hned ve svém prvním utkání v novém týmu ano.

SK Jankov “B” – SK Úsilné 3:1 (1:0)

Branky: 41. Beníšek, 52. Janeček, 77. Hütter – 83. Brůžek J.

ŽK 0:3 (Viktora, Stejskal, Salibašič)

Střely na branku: 9:2

Střely mimo: 6:3

Rohy: 16:4

Diváci: 88

Rozhodčí: Stach Josef – Teplý Ondřej

Sestavy:

SK Jankov “B”: Brůha – Píša A., Černý, Kysela, Cícha – Vokurka, Bohoněk, Maxa O., Stráda – Beníšek, Simandl. Střídali: Kočer, Pšenička, Janeček, Hütter, Fousek

SK Úsilné: Brůžek P. – Stejskal, Čada, Polan, Chromý – Viktora, Salibašič, Tábora, Hála, Zíka – Vazač. Střídali: Tomášek, Jeřábek, Oncirk, Brůžek J., Horváth