SK Jankov “B” – TJ Lokomotiva ČB “B” 0:3 kontumačně

AKTUALIZACE: DK OFS utkání kontumovala výsledkem 0:3 ve prospěch hostujícího družstva. V barvách domácího Jankova nastoupili tři fotbalisté ze soupisky “A” – mužstva.

Jankovsko-dubenská rezerva si v nedělním odpoledním utkání 8. kola okresního přeboru připsala druhé vítězství v sezóně. V Precis aréně zdolala po přesvědčivém průběhu hry rezervu českobudějovické Lokomotivy poměrně hladce 4:0. Výsledek mohl být i dvojnásobný, ale třeba takový Jakub Beníšek, který jen v prvním poločase zazdil tři gólovky, si tentokráte nenazul střelecké kopačky. Díky zisku třech bodů se Jankovští odpoutali ze dna tabulky.

Střetnutí od úvodu dominovali domácí, kteří si šli od prvních minut za svým cílem. Ve 4. minutě už obecenstvo zvedalo ruce nad hlavu na oslavu prvního gólu, avšak předčasně. Krásnou kombinační akcí se blýskli J.Píša, Bohoněk a Kočer, jenž přihrál před poloodkrytou branku Beníškovi, který trefil na brankové čáře padajícího obránce. V 6. minutě předvedl své dovednosti individuální akcí Vokurka, který se proháčkoval přes několik obránců až do šestnáctky, leč zakončení nebylo dle představ samotného mladíka. Následovala střela Jirkovského doprostřed branky, poté zase krásná táhlá střela znovu Vokurky, které chybělo pár čísel. Ve 22. minutě zase střelou z vápna rozezvučel břevno hostující branky střílející J.Píša. Když to nešlo ze hry, pomohli si Jankovští z rohu. Na Bohoňkův centr od rohového praporku si naskočil Jan Honner a Jankov “B” šel do zaslouženého vedení – 1:0. O tři minuty později pálil sice pěkně, ale zhruba o metr nepřesně Bohoněk. Ve 36. a 39. minutě se do role spalovače šancí proměnil opět Beníšek. V prvním případě po spolupráci J.Píšy s Kočerem branku přestřelil, v tom druhém, opět po přihrávce Kočera, nechal vyniknout hostujícího gólmana Štěpánka.

Jelikož se domácí v koncovce trápili, do druhé pětačtyřicetiminutovky vstupovali pouze s jednogólovým vedením. Po obrátce už paradoxně tolik šancí nebylo, naopak branek přibylo. Jako první ale zahrozili hosté, jmenovitě Marek, jenž po ne zcela ideální rozehrávce Melichera zacílil z vápna nad branku. Jenže vzápětí přišel průnik Daniela Kočera po levé straně a následné úspěšné prostřelení Štěpánka – 2:0. V 57. minutě to zkoušel technicky Bohoněk, míč olízl břevno Štěpánkovy branky. Hostující gólman si na nedostatek práce rozhodně nestěžoval a také předvedl několik parádních zákroků. Například v 68. minutě úspěšně zakročil proti přízemní střele Vokurky. Doslova eso z rukávu vytáhl v 73. minutě, kdy se krásnou střelou směřující do šibenice prezentoval Kočer, avšak Štěpánek zakročil zákrokem víkendu. Jenže v 83. minutě už byl i on krátký. Po rohovém kopu Kočera ho nešťastně překonal vlastní spoluhráč Petr Václavík – 3:0. Jankov “B” zahrával v duelu osm rohových kopů a hned ze tří se dokázal prosadit. V 86. minutě po rohu Bohoňka nedokázali zadáci odpravit míč do bezpečí, a tak jim ho Jan Kotnauer pohotově vrátil do sítě – 4:0. Po poměrně slušném výkonu berou zcela po zásluze všechny tři body svěřenci trenéra Martina Kročáka.

SK Jankov “B” – TJ Loko ČB “B” 4:0 (1:0)

Branky: 29. Honner, 53. Kočer, 83. vlastní Václavík, 86. Kotnauer

Bez ŽK 

Střely na branku: 9:1

Střely mimo: 12:4

Rohy: 8:1

Diváci: 88

Rozhodčí: Krčín Zdeněk

Sestavy:

SK Jankov “B”: Melicher – Píša A., Černý, Honner, Cícha – Beníšek, Bohoněk, Jirkovský, Vokurka – Kočer, Píša J. Střídali: Stráda, Kotnauer,, Simandl, Maxa O., Fousek

Loko ČB “B”: Štěpánek – Kuchař, Gregor, Fantyš, Václavík, Marek, Weinreb, Petrou, Volák, Dudy, Mrosko, Kadlec, Sklář