SK Jankov vs. FC Silon Táborsko “B” 1:7 (1:4)

SK Jankov vs. FC Silon Táborsko “B” 1:7 (1:4)

vs

Podrobnosti

Datum Čas Liga Sezóna Celkový čas Kolo
16. 4. 2023 16:30 Krajský přebor 2022/2023 90' 22

Výsledky

Klub1. poločas2. poločasSkóre
SK Jankov101
FC Silon Táborsko “B”437

Osm branek viděli fotbaloví fanoušci, kteří v neděli odpoledne zavítali do jankovské Precis arény. Bohužel v drtivé většině z nich radost neměli, jelikož hned sedmkrát skončil míč v domácí síti. Rezerva druholigového Táborska výběr Jankova jasně přehrála a o výsledku rozhodla už v prvním poločasu, kdy si vytvořila tříbrankový náskok, který po změně stran ještě navýšila. Hattrickem zazářil po neděli sedmnáctigólový David Neužil, za Jankov zaznamenal premiérovou branku v mistrovském utkání Lukáš Hofmann.

Že to domácí defenziva nebude mít jednoduché bylo patrné od prvních vteřin. Jen v úvodních třech minutách mělo Táborsko tři rohové kopy. V minutě čtvrté po kombinaci Neužila a Švece měl první velkou šanci Alozie, ale Komrska ho vychytal. Jenže za cenu dalšího rohového kopu, který už skončil v brance. Tolnův centr od rohového praporku usměrnil do místa určení hlavičkující David Neužil – 0:1. V 15. minutě došlo na druhý vzájemný souboj Alozie – Komrska. Po precizním breaku šel Alozie sám z úhlu na Komrsku, který i v tomto případě zapsal parádní zákrok. Ovšem vzápětí si Emmanuel Tolno vzorně narazil s Neužilem a hosté vedli o dva góly – 0:2. Následovaly střelecké pokusy Činčury a Alozieho, v obou případech však střelcům chyběla přesnost. Potřetí lovil Komrska míč ze své branky ve 28. minutě. Alozie po narážečce se Švecem unikl po pravé straně, v pokutovém území přihrál pod sebe na Davida Neužila, který se v těchto situacích málokdy mýlí – 0:3. Jednoduchou, ale zároveň krásnou akci předvedla dvojice Tolno – Neužil. Prvně jmenovaný se svým parťákem na půlce hřiště dvěma přihrávkami přelstili celou obranou hradbu, z čehož resultoval samostatný únik a také Emmanuel Tolno si připsal druhý gól v utkání – 0:4. Jankov se v ofenzivní činnosti připomněl až v závěru poločasu. Ve 43. minutě po Rachačově přihrávce pálil z osmnácti metrů Řepa, avšak Hňup předvedl pěkný zákrok a míč vyrazil. S vypršením pětačtyřicáté minuty rozjeli Jankovští akci, která byla nejen pohledná, ale především gólová. Do akce se postupně zapojili Řepa, Točík, Rachač a Votava, jenž předal balón do pravé strany na Točíka, který vymyslel parádní pas do “kapsy” a nabíhající Lukáš Hofmann svou premiérovou trefou za SKJ propálil gólmana Hňupa – 1:4.

Vstřelená branka v závěru poločasu jakoby domácí borce vybudila a ti v úvodu poločasu druhého hýřili aktivitou a hosty přehrávali. Ve 47. minutě po pasu Votavy Vokurka obešel Koblasu, přihrál na malé vápno Řepovi, jenž hostující branku ke smůle domácích minul. V brance neskončila ani hlavička Kočího po Hofmannově rohu z 50. minuty. Další šance přišla vzápětí. Jankovští se dobrým presinkem zmocnili míče na útočné polovině, Řepa připravil gólovku pro Vokurku, který ale branku o metr přestřelil. Jankov nadále pokračoval v aktivním pojetí, z čehož vyprodukoval dvě střely Votavy, respektive Řepy. V obou případech si s nimi Hňup poradil. Poté přišla 65. minuta, třetí branka Neužila, která domácí hráče srazila zpátky na zem. Díky podklouznutí Borovky se míče zadarmo ujal Tolno, na vápně našel Davida Neužila, který nadvakrát překonal Komrsku a zkompletoval hattrick – 1:5. Pro hostujícího kapitána šlo už o sedmnáctou branku v probíhajícím ročníku KP. V následujících minutách se hra uklidnila a zápas se v podstatě dohrával. Zmínit můžeme nebezpečnou střelu Kočího nebo hlavičku téhož hráče po Hofmannově rohu, ale v obou případech míči v cestě do sítě scházely centimetry. Dobrý, nebo-li řekněme statečný a nebojácný výkon Jankova ve druhém poločase degradovaly závěrečné minuty a dvě inkasované branky od střídajícího Karla Chotovinského. Ten přišel na trávník v 81. minutě a o tři minuty později se radoval, když se Alozie snadno dostal v pokutovém území k míči a připravil ho Chotovinskému na malé vápno – 1:6. A v 86. minutě se prosadil opět z malého vápna, když mu na hlavu posadil míč precisním centrem neúnavný John Alozie – 1:7. Neužil 3+2, Tolno 2+2, Alozie 0+3. Toto ofenzivní trio zápas opanovalo a obraně Jankova způsobilo noční můry.

 

SK Jankov – FC SILON Táborsko “B” 1:7 (1:4)

 

Branky: 45. Hofmann4., 28. a 65. Neužil, 16. a 36. Tolno, 84. a 86. Chotovinský

ŽK 1:3 (Kupka – Jelen, Činčura, Jansa)

Střely na branku: 6:11

Střely mimo: 5:7

Rohy: 5:13

Diváci: 158

Rozhodčí: Němec Václav – Lepič Jiří, Kaštánek Libor

 

Sestavy: 

SK Jankov: Komrska – Píša A. (31. Rachač), Fajtl (46. Borovka), Kupka, Jirkovský – Vokurka, Kočí, Votava, Řepa (74. Píša J.) – Točík, Hofmann

FC SILON Táborsko “B”: Hňup – Činčura, Pánek, Pajer, Koblasa – Tolno, Neužil, Jansa (81. Chotovinský), Alozie – Švec (46. Jíra), Ott

SK Jankov

2Václav Jirkovský Obránce
4Lukáš Kočí Obránce
6Adam Píša 8 Obránce
7Matěj Votava Záložník
8Michal Rachač 6 Záložník
9Jakub Vokurka Záložník
12Daniel Točík Útočník
13Jan Řepa 17 Záložník
14Lukáš Fajtl 18 Obránce
17Jakub Píša 13 Útočník
18Petr Borovka 14 Obránce
19Lukáš Hofmann Útočník 45'
22Tomáš Kupka Obránce 78'
24Jiří Komrska Brankář

Hřiště

Precis Aréna
14324, Holašovice, Jankov, okres České Budějovice, Jihočeský kraj, Jihozápad, 37384, Česko