SK Jankov vs. FK Tatran Prachatice 0:3 (0:2)

SK Jankov vs. FK Tatran Prachatice 0:3 (0:2)

vs

Podrobnosti

Datum Čas Liga Sezóna Celkový čas Kolo
14. 5. 2023 13:45 Krajský přebor 2022/2023 90' 26

Výsledky

Klub1. poločas2. poločasSkóre
SK Jankov000
FK Tatran Prachatice213

Tragédie. Naštěstí jen ta fotbalová, respektive sportovní. Dokud nejde o život, je to sranda. Ale vyprávějte to fanouškům Jankova po další blamáži, kterou jejich miláčci předvedli v “záchranářském” souboji s Tatranem Prachatice. Hosté se dostali do vedení na začátku druhé minuty z první střely na bránu. Vyrovnat se nepodařilo domácímu Kupkovi v 8. minutě z pokutového kopu, čehož Prachatice využily ke vstřelení druhé branky. Zlepšený výkon zelenobílých se ve druhé půli nedostavil, a tak si Tatran, po gólu Adama Kasíka z 68. minuty, nejen že vylepšil skóre, ale především si odvezl všechny body a boj o záchranu v KP řádně zdramatizoval.

Ve 2. minutě, v podstatě z prvního útoku, šel do vedení Tatran. Jak.Rauscher uprostřed pole vybojoval balón na Hanzlíkovi, k útočné akci vyzval na pravé straně Kasíka, po jehož centru si nepočínal příliš kvalitně stoper Bláha a toho využil Jan Makoš, který se nikterak nerozpakoval a tečovanou střelou k tyči rozradostnil hostující fanoušky – 0:1. V 7. minutě se opakoval souboj Hanzlík versus Jak.Rauscher. Tentokrát zvítězily zkušenosti exligového fotbalisty, který hostujícího hráče obešel, ten ho v pokutovém území podrazil a Jankov dostal výhodu pokutového kopu. Místo vyrovnání však Tomáš Kupka mizerně kopnutou penaltou nechal vyniknout gólmana Coufala a z tohoto nepovedeného úvodu se zelenobílí ve zbytku duelu nevzpamatovali. Prachatice působily odhodlaněji. Ono jim při pohledu na tabulku ani nic jiného nezbývalo. A za své úsilí byly odměněny ve 23. minutě, kdy předvedly velmi pohlednou akci, na jejímž konci sice Makoše v obrovské šanci nejprve vychytal Komrska, ovšem Makoš následně vybídl Tomáše Pravdu a ten už se nemýlil – 0:2. O tři góly to mohlo být ve 34. minutě po úniku Kováře na levé straně a následné přihrávce do pokutového území. Vyloženou příležitost měl na svých kopačkách Kasík, avšak Komrska držel naděje svých barev. Situaci Jankova mohl vylepšit šest minut před pauzou po chybě J.Pravdy Točík, ovšem v podstatě podtrhl aktuální psychické rozpoložení týmu. Unáhlenou střelou Coufalovu branku o metr minul.

Druhý poločas jankovské “zmrtvýchvstání” nepřinesl. Hra plynula a šance, když už se nějakých přítomní fanoušci dočkali, byly k vidění pouze po akcích hostujícího Tatranu. Například jako v 50. minutě, kdy měly Prachatice trojšanci. Proti Makošovi a Kasíkovi úspěšně zakročil Komrska, Rauscherovu dorážku vykopl z brankové čáry Jirkovský. Jak.Rauscher byl nejlepším hostujícím hráčem a za další tři minuty vyzval na souboj toho nejlepšího z domácích, gólmana Komrsku. Po střele hostujícího ofenzivního fotbalisty a zákroku Komrsky se kopal roh. Jankovští vyrušili Coufala z poklidného sledování hry pouze v 63. minutě Točíkovým nebezpečným centrem, na který Hanzlík v pádu nedosáhl. Jinak mohla být prachatická zimní posila v bráně absolutně v klidu. Z klidu ho vyrušil naopak spoluhráč Adam Kasík, když donutil Coufala k radosti v 68. minutě. Exjankovský fotbalista obdržel přihrávku od Makoše a bravurním zakončením přelstil vybíhajícího Komrsku – 0:3. Závěrečných dvacet minut si hráči Tatranu náležitě užívali, kdežto pro domácí tým včetně jejich fanoušků šlo o nejdelších dvacet minut v kariéře. Závěrečný hvizd sudího Němce byl pro všechny Jankováky vysvobozením!

 

SK Jankov – FK Tatran Prachatice 0:3 (0:2)

 

Branky: 2. Makoš, 23. Pravda T., 68. Kasík

ŽK 0:1 (Rauscher Jak.)

Střely na branku: 1:9

Střely mimo: 3:4

Rohy: 6:4

Diváci: 158

Rozhodčí: Němec Václav – Pravda Luboš, Dimitrov Nikolaj, delegát Vrchota Jaroslav

 

Sestavy: 

SK Jankov: Komrska – Jirkovský (72. Honner), Bláha (57. Borovka), Kupka, Fajtl – Hofmann (34. Kočer), Bohoněk, Hanzlík, Kočí (72. Hüttner), Řepa – Točík

FK Tatran Prachatice: Coufal – Rauscher Jar., Legdan, Pravda J., Fürbach (90. Řezník) – Kasík, Král (82. Miesbauer), Rauscher Jak., Pravda T., Kovář – Makoš

SK Jankov

2Václav Jirkovský Obránce
4Lukáš Kočí 5 Obránce
5Martin Hüttner 4 Záložník
10Daniel Kočer 19 Útočník
12Daniel Točík Útočník
13Jan Řepa Záložník
14Lukáš Fajtl Obránce
18Petr Borovka 21 Obránce
19Lukáš Hofmann 10 Útočník
21Milan Bláha 18 Obránce
22Tomáš Kupka Obránce
24Jiří Komrska Brankář
25Aleš Hanzlík Záložník

Hřiště

Precis Aréna
14324, Holašovice, Jankov, okres České Budějovice, Jihočeský kraj, Jihozápad, 37384, Česko