Petr Řehoř: Bod z venku je vždy cenný

FK Junior Strakonice – SK Jankov 1:1 (1:1) / 15. kolo KP 2021/2022

Fotbalový podzim v krajském přeboru skončil. Tečku za ním udělal zajímavý zápas ve Strakonicích, kde domácí Junior v utkání plném šancí remízoval s Jankovem 1:1. Po průběhu hry si oba celky pomýšlely na tři body, zároveň však mohly vyjít zcela naprázdno. Atraktivní duel vítěze neměl, což je pohledem nestranného diváka nakonec zřejmě zasloužené. Junior přečká zimu na osmém místě tabulky dva body před jedenáctým Jankovem.

OHLASY:

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: „Na těžkém terénu se hrál oboustranně jednoduchý fotbal bez nějaké větší mezihry v poli, ale za to s množstvím šancí na obou stranách. Herně pro nás vyzněl lépe poločas první, ve kterém jsme se v samotném úvodu ujali vedení. Domácí se však do utkání vrátili povedenou střelou ze střední vzdálenosti. Druhý poločas vyzněl lépe pro hosty, ale šance byly na obou stranách. Celkově tedy zasloužená dělba bodů.“

Petr Řehoř, hráč SK Jankov: „Jako tým jsme předvedli hlavně bojovný výkon. Samozřejmě také s přispěním povrchu. Výsledek 1:1 je myslím spravedlivý, i co se týče šancí na obou stranách, i když jsme mohli v závěru strhnout plný bodový zisk na naši stranu. Ale bod z venku je vždy cenný.

Petr Maxa, vedoucí mužstva SK Jankov: „Poslední zápas roku nabídl podle mého velice atraktivní fotbal se spoustou šancí, který se musel divákům líbit. Dostali jsme se do vedení, když se po individuální akci na levé straně prosadil jeden na jednoho Mizera, přihrál před branku a Sypal zamířil k tyči. Domácí srovnali po výstavní trefě Krýsla, která byla ozdobou zápasu. Řekl bych, že v první půli jsme byli lepším týmem s více šancemi. Junior měl dva velice nebezpečné brejky, ale gól už nepadl. Ve druhém poločasu jsme se nechali zatlačit, úplně nám odešel střed hřiště a měli jsme problémy s jednoduchou hrou domácích. Jednou nás „ligovým“ zákrokem podržel gólman Šturma od inkasované branky. Naštěstí jsme tlak ustáli, v poslední čtvrthodině ho eliminovali a sami jsme měli rozhodující gól na kopačkách, jmenovitě Řehoř, ale obrovskou gólovku devět minut před koncem neproměnil. Remízu bych označil za spravedlivou.“

Luděk Cimrhanzl, trenér FK Junior Strakonice: „V domácím prostředí je to ztráta dvou bodů, nicméně se Jankov prezentoval zajímavou ofenzivní hrou. Hráli dobře individuálně. Soupeř se ujal vedení a tím nás zaskočil. My srovnali pěknou střelou z dálky. Pak jsme nevyužili dva brejky. Měli jsme šance i ve druhém poločase. Kdyby se to zvládlo, asi bychom zvítězili, ale bohužel. V domácím prostředí jsme měli ze zápasu vytěžit více než bod. Chtěli jsme se v tabulce posunout do horní poloviny, to znamenalo získat tři body, ale bohužel. Ale jak jsem říkal, soupeř nebyl špatný a neprodal svou kůži lacino. Chtěli jsme Jankovou odskočit, byl to vlastně zápas o šest bodů. Nicméně jsme si uchovali domácí neporazitelnost.”

SESTŘIH:

Petr Řehoř při obranném zákroku.