Martin Popelka se vrací na místo činu

Nejproduktivnější hráč loňské sezóny je zpět!

Dobrých zpráv není nikdy dost. Ale tohle zní opravdu krásně. Martin Popelka je opět hráčem SK Jankov. Nejproduktivnější hráč a zároveň nejlepší střelec loňské, Covidem poznamenané a nedohrané sezóny, se vrací do SK Jankov po půlroční štaci v rakouském SV Sparkasse Weitra. Po gólmanu Jiřím Komrskovi a exligovém Aleši Hanzlíkovi je tak “Popi” třetí velkou zimní posilou zelenobílých…

V sezóně 2020/2021, která byla po devíti kolech přerušena a později i ukončena, byl Martin Popelka největším ofenzivním tahounem mužstva. Vstřelil pět branek a na jednu asistoval. Svou rychlostí a důrazem byl velmi platný i ve hře. Jankov byl na třetím místě tabulky a směle pohlížel i do té nadcházející, kde chtěl na tato vystoupení navázat. Jenže to už v sestavě Popelka nebyl. Ten svými výkony zaujal hladové agenty rakouských klubů, a tak přišla nabídka, kterou pětadvacetiletý fotbalista přijal. Jeho absence se rázem na výkonech Jankova projevila, o čemž hovoří současné postavení v krajském přeboru. Na svou produktivitu “Popi” navázal i za kopečky, kde byl nejlepším hráčem svého týmu, ovšem úroveň fotbalu a láska k Jankovu ho táhla zpět. A nyní jsme všichni hrozně rádi, že můžeme říct WELCOME BACK!

Martin má v kabině stále mnoho velkých kamarádů, takže s návratem do známého prostředí problém nebude. I proto se od něho čekají velké věci. To částečně prokázal hned v prvním utkání s Kaplicí, kdy se do střelecké listiny zapsal dvakrát během prvního poločasu. “Samozřejmě jsem rád, že se Popi vrací zpět do Jankova. Věřím, že kabině na jaře pomůže, protože jeho styl hry nám v mnohých zápasech chyběl. Na Popim je po návratu vidět určitý deficit, ale ten jistě brzy dožene i s ohledem na jeho výbornou tréninkovou morálku,” komentuje trenér Petr Kadlec. Velkou radost z jeho návratu neskrývá ani asistent trenéra Václav Maxa st. “Martinovo návrat byl mou osobní prioritou. Jsem přesvědčen, že naváže na loňské výkony a vrátí do naší hry větší jiskru, kterou jsem na podzim postrádal.”

Radost mají určitě i všichni fanoušci, ale co nás těší, tak i samotný Martin Popelka. “Po půlroční štaci v Rakousku jsem rád, že jsem zpět. Snad se nám na jaře bude dařit a posuneme se do vyšších pozic, na kterých chceme být. Po dvou přípravných zápasech víme, kde nás tlačí bota. Budeme na tom pracovat, aby naše hra bavila nás samotné a hlavně naše fanoušky.” Nejen Martinovi, ale samozřejmě celému týmu přejeme, aby se mu dařilo a navázal na svá slova, aby hra Jankova bavila všechny fanoušky. Na jaké jsou cestě se můžete přesvědčit hned v neděli při dalším přípravném utkání v Třeboni.