SK Jankov “B” – SK Rudolfov “B” 4:1 (2:0)

Poslední březnový víkend se rozjely fotbalové soutěže konečně i v českobudějovickém okresu. Pohledy jankovsko-dubenských fanoušků byly upřeny především na nedělní dopoledne, kdy rezerva Jankova na hřišti v Dubném hostila “B” tým Rudolfova. Na podzim se svěřencům Martina Kročáka příliš nedařilo, což dokumentují pouze dvě výhry v třinácti zápasech. Mužstvo však přes zimu nezahálelo, poctivě absolvovalo zimní přípravu a výsledek se okamžitě dostavil. Výhra 4:1 nad letitým rivalem hráče před dalšími zápasy náležitě povzbudí.

Jankovu se náramně povedl vstup do zápasu, který určil pozdější ráz. V 6. minutě posunul Maurer balón do pravé strany na Marka Kociána, ten si zasekl protihráče a levačkou zamířil pěkně pod břevno – 1:0. Vstřelená branka domácí nakopla a víceméně celý poločas se hrálo na polovině Rudolfova. V 10. minutě to zkoušel přízemní střelou Prediger, míč otřel pouze o boční sít. Namlsaný Kocián to v dalších minutách zkoušel znovu a znovu. Ve 21. minutě jeho ránu z vápna Beránek chytil, ovšem ve 27. minutě Kociánův pokus k tyči gólman Rudolfova pouze vyrazil, nejrychleji zareagoval Matěj Maurer a odražený balón zavezl do branky – 2:0. Maurer se pokusil přidat svou druhou branku po půl hodině hry, kdy se postavil k přímému kopu. Beránek jeho střelu k tyči z pětadvaceti metrů vyrazil, bravurně si poradil i s dorážkou Predigera. Hostující tým se v ofenzivní části připomněl až v samém závěru prvního poločasu, jenže zakončení Čížka po centru z pravé strany Brůha bez větších potíží zneškodnil.

Po změně stran, hned v úvodu druhého dějství, přišel herní výpadek Jankova. Pod dojmem klidného vedení začali domácí fotbalisté vlažněji, čehož “Perštát” okamžitě využil a nastěhoval se na útočnou polovinu. Výsledkem toho byla korigující trefa Jana Justina, který se parádním “angličanem” prosadil po standardní situaci – 2:1. Lodivod domácího celku Martin Kročák musel zvýšit hlas, což okamžitě přineslo své ovoce. Notně domácím pomohla skvělá individuální práce Marka Kociána, jednoho z nejlepších domácích borců. Devatenáctiletý talent se zmocnil míče kousek od hostující šestnáctky, proti přesile se neukvapil, několika změny směru si připravil míč do palebné pozice a ze své levačky následně poslal nechytatelný projektil k tyči – 3:1. To Jankovským vrátilo klid na kopačky, což v 65. minutě demonstroval parádní akcí Tomáš Cícha. Z pozice stopera vyvezl balón přes nějakých čtyřicet metrů a krásným technickým lobem překonal výše postaveného Beránka – 4:1. Navázat na povedenou střelu z předchozího průběhu se pokoušel v 79. minutě hostující Justin. I tentokrát měl jeho pokus gólové parametry, jenže v domácí svatyni se blýskl skvělým zákrokem gólman Brůha. Jankovsko-dubenská “Benfika” na úvod jara předvedla dobrý výkon a do dalších zápasů se dobře naladila. Bude to potřeba, jelikož hned příští týden zajíždí na horkou půdu k derby do Žabovřesk!

SK Jankov “B” – SK Rudolfov “B” 4:1 (2:0)

Branky: 6. a 55. Kocián, 27. Maurer, 65. Cícha – 52. Justin

Bez ŽK 

Střely na branku: 9:4

Střely mimo: 6:3

Rohy: 6:4

Diváci: 55

Rozhodčí: Krčín Zdeněk – Vilhelm Jiří, Zasadil Lukáš

Sestavy:

SK Jankov “B”: Brůha – Janeček, Černý, Cícha, Beníšek – Kocián, Bohoněk, Honner, Vokurka – Maurer, Prediger. Střídali: Stráda, Hütter, Kočer, Kotnauer, Maxa O.

SK Rudolfov “B”: Beránek – Plíhal, Hlavatý, Tušl, Podhrázký – Janura, Buchal, Machovec, Bláha – Justin, Čížek. Střídali: Irmiš, Kavalír, Brom, Pekárek