TJ Lokomotiva ČB “B” – SK Jankov “B” 3:2 (1:1)

Pro mnohé z nás nečekanou, možná i nezaslouženou prohrou, skončilo poslední utkání jankovsko-dubenské „Benfiky“ v okresním přeboru. Do zápasu 7. kola vstupoval náš tým coby aktuální leader soutěže, avšak v českobudějovické čtvrti Suché Vrbné zle narazil. Přitom předzápasové prognózy žádnému překvapení nenasvědčovaly. Domácí prozatím nijak neoslňují, kdežto ofenziva našich borců je úctyhodná.

V sestavě chyběl zkušený stoper Honner (nemoc) či ofenzivní eso Prediger (zranění), přesto byl favorit duelu jasný. Jenže na hřišti to skřípalo, někteří jedinci se nepotkali s formou, a přestože se do branky po čtyřzápasové pauze vrátil gólman Brůha, Jankovští třikrát inkasovali. Na první i druhý gól stačili reagovat vyrovnávajícími trefami Jakub Vokurka s Markem Kocianem, ovšem třetí branka v naší síti z 68. minuty už zůstala bez reakce. Alespoň té, která by vedla k vyrovnání. Byť to herně také nebylo ideální, šancí na srovnání či dokonce otočení skóre bylo víc než dost, ovšem v brance „Lokády“ se překonával Ladislav Kuruc, který naše střelce přiváděl k šílenství a svými, některými až neskutečnými zákroky, si došel pro jednoznačné ocenění „Muž zápasu“. Tým trenéra Martina Kročáka tak po výhře Černého Dubu opustil vedoucí pozici v tabulce, přesto může být s probíhající sezónou stále spokojen. Na vítěznou vlnu se pokusí vrátit v souboji se Srubcem -> v sobotu od 15:00 hodin v Dubném.

TJ Lokomotiva ČB “B” – SK Jankov “B” 3:2 (1:1)

Branky: 11. a 49. Mareš, 68. Novák – 21. Vokurka, 54. Kocian

ŽK 2:0 (Marek, Kuruc)

Diváci: 30

Rozhodčí: Gažák Jan – Bobek Jan, Pavlík Michal

Sestava SK Jankov “B”: Brůha – Kysela, Troup, Černý, Cícha – Beránek, Bohoněk, Kocian, Vokurka – Beníšek, Šindelář D. Střídali: Fousek, Stráda, Hütter, Kotnauer, Sklář

Martin Kročák, trenér SK Jankov “B”: “Venkovní utkání na Lokomotivě České Budějovice považuji za velmi smolné, vzhledem k průběhu zápasu a sestavě, kterou jsme měli na tento zápas k dispozici. Od prvního hvizdu se nám dařila kombinační hra. Získávali jsme odražené míče, vyhrávali souboje a vytvářeli si slibné příležitosti, ale bohužel jsme ve vyložených šancích ztroskotali při zakončení nebo si vylámali zuby na výborném domácím brankáři. Po většinu prvního poločasu jsme hráli na polovině domácích, kteří hrozili pouze z protiútoků, kdy po krásné individuální akci domácího Nováka, který přešel přes naše dva hráče a míč připravil na hranici velkého vápna pro zakončujícího Mareše, šli domácí do vedení 1:0. Hra se nijak nezměnila a stále jsme si vytvářeli šance, do kterých se hlavně dostával z pravé strany Vokurka, který si několikrát vylámal zuby na domácím brankáři Kurucovi. Toho dokázal Vokurka překonat po dorážce vlastní střely ve 21.minutě a stav zápasu byl 1:1. Na konci prvního poločasu opět Vokurka z dorážky Kuruce překonal, ale z důvodu ofsajdu nebyla branka uznána. Po přestávce domácí z ojedinělé šance šli do vedení 2:1 a my jsme museli opět dotahovat. Vyrovnání nedopustil opět Kuruc, který chytil krásně kopnutou standardní situaci Bohoňka, kdy míč směřoval do pravého horního rohu branky. O vyrovnání se postaral Kocian, který si navedl míč z levé strany na střed hřiště a míč poslal k pravé tyči domácí branky. Další šance postupně neproměnil Šindelář, Beníšek, Beránek. Z druhé šance domácích, kterou si vytvořili ve druhém poločase, se blýskl i Brůha, který střelu z hranice penaltového puntíku vytěsnil na roh. Bohužel z tohoto rohu se mezi naše stopery dostal domácí Novák, který patřil k nejmenším hráčům na hřišti a hlavou poslal v 68.minutě domácí do vedení 3:2. Vyrovnat mohl aktivní Beníšek, který šel sám na brankáře, ale jak již bylo pravidlem, Kuruc Beníška opět vychytal. S blížícím se koncem zápasu domácí vrhli všechny síly do bránění a když se hlavou neprosadil znovu Beníšek, domácí nakonec zvítězili 3:2. V zápase rozhodly individuální výkony předáváním Kuruce a my jsme bohužel žádné body nezískali, což je pro nás ztráta a smůla vzhledem k průběhu zápasu.”

Galerie zápasu (foto Klára Činátlová)