Ladislav Táborský: Hosté byli po celý zápas lepší

SK Jankov – TJ Hluboká nad Vltavou 1:4 (0:2) / 10. kolo KP 2023/2024

Krajský přebor desátým kolem doputoval ke konci první třetiny letošního ročníku. Jankov zakončil minišňůru s celky z popředí tabulky duelem s vedoucí Hlubokou. Trenér Ladislav Táborský musel oželet absenci několika hráčů (Hanzlík, Bürger, Lovička, Tejko, Hüttner), přesto, ruku na srdce, i s těmito borci by byl soupeř s exjankovským koučem Petrem Kadlecem na lavičce jen z těží k překonání. Individuální kvalita hostujících fotbalistů byla zřejmá a vítězství Hluboké o tři branky je zcela zasloužené. Pozitivní stránkou je fakt, že se po několika zápasové absenci do sestavy zelenobílých vrátil Daniel Točík a po rohu Hájka přinesl sobě i svým spoluhráčům sladký pocit ze vstřeleného gólu, na který Jankovští čekali 248 minut.

OHLASY:

Ladislav Táborský, trenér SK Jankov: „Hluboká je momentálně někde jinde. My jsme zase dávali sestavu těžko dohromady, ale ani v kompletním složení bychom na tak silného soupeře neměli. To je třeba objektivně říct. Hosté byli po celý zápas lepší a zaslouženě vyhráli. K tomu je třeba jim pogratulovat. Zápasy s první čtyřkou už máme za sebou, teď přijdou utkání, ve kterých se musíme poprat o body.“

Petr Kadlec, asistent trenéra TJ Hluboká nad Vltavou: Zápas jsme měli od úvodních minut pod kontrolou, chtěli jsme hrát trpělivě a postupně si vypracovávat šance. Ty přicházely a do vedení jsme šli po půl hodině hry, když si domácí dali vlastní branku. O několik minut později se prosazujeme z nařízeného pokutového kopu. Druhý poločas jsme nezačali úplně dobře, když jsme podcenili situaci, z které domácí zahrávali roh a následně snížili na rozdíl jedné branky. Neřekl bych ale, že se tím nějak utkání zdramatizovalo. To nakonec potvrzují další dva přidané góly. Šancí jsme v tomto utkání měli celkově dost a jejich neproměňování by nás v dalších zápasech mohlo mrzet.

Karel Vácha, manager TJ Hluboká nad Vltavou: „I přesto, ze Jankov se poslední dobou potýká s herní krizí, tak jsme k utkání přistoupili s respektem a pokorou. Od začátku bylo vidět, kdo bude udávat tempo hry. Soupeře jsme přehrávali po všech stránkách a ve všech herních činnostech, a tak jsme zaslouženě zvítězili 4:1. Kromě čtyř gólů jsme dalších pět vyložených šancí neproměnili.

VIDEO: