Martin Kročák: Sráží nás individuální chyby

SK Rudolfov – SK Jankov 3:0 (1:0) / 21. kolo KP 2023/2024

Ani derby s odvěkým rivalem z Rudolfova nepřineslo fotbalistům a fanouškům Jankova radost ze zisku prvních jarních bodů. Po slušném začátku přišla první facka v podobě inkasované branky z první střely domácích v zápase. Zbytek prvního poločasu byl vyrovnaný, po jedné šanci si vytvořily obě mužstva. Vrásky však přibývaly trenéru Martinu Kročákovi, jelikož po půl hodině hry odstoupil s nataženým svalem Votava a v poločasové přestávce ze zdravotních důvodů opustili kolbiště Hüttner s Lovičkou. Plány hostující výběr měl, avšak inkasovaná branka krátce po začátku druhého poločasu mu zlomila vaz a celá druhá část pátečního duelu byla z jankovské strany jedna velká mizérie, korunovaná zbytečným vyloučením středopolaře Hanzlíka.

OHLASY:

Martin Kročák, trenér SK Jankov: „Zajížděli na hřiště Rudolfova, kterému se také nepovedl vstup do jarní části sezóny. V týdnu jsme se na tento zápas pečlivě připravovali. Cítili jsme, že by jsme se tímto zápasem mohli odrazit k lepším výsledkům. Do základní sestavy jsme nasadili Predigera, kterého znám ze svého působení v béčku Jankova. Sliboval jsem si od něj větší důraz před brankou, chtěl jsem po něm, aby vzhledem ke své postavě a stylu hry vyhrával souboje a připravoval míče pro naše záložníky, kteří by se tak dostávali do častějšího zakončení. Během první půle se nám to celkem dařilo a měli jsme i zajímavé příležitosti na vystřelení druhé jarní branky. Bohužel ve čtrnácté minutě přišla sprcha v podobě prvního domácího gólu, kterou vstřelil Prokeš. Zbytek prvního poločasu byla hra vyrovnaná a do kabin se šlo za stavu, se kterým jsme chtěli ve druhé půli něco udělat. Do druhého poločasu nenastoupil Lovička, který hrál s horečkou, třetí změnou v sestavě bylo střídání Hüttnera, který měl problémy s dýcháním. První střídání bylo vynucené již během prvního poločasu, a to z důvodu svalového zranění Votavy. Bohužel všechny poločasové plány a snahu o lepší výsledek nám zhatila druhá zbytečná branka domácích, která přišla ve 49. minutě opět po naší chybě. Od té doby jsme již nebyli schopni ohrozit domácího brankáře Keřku, a když se podruhé v zápase prosadil domácí Prokeš, bylo o jeho osudu rozhodnuto. V 82. minutě byl po ne příliš vhodném výroku směrem k hlavnímu rozhodčímu vyloučen Hanzlík a zápas se již jen dohrál ke konečnému a pro nás nelichotivému výsledku 0:3. Sráží nás individuální chyby a nekvalita v řešení jednotlivých situací. V nadcházejícím týdnu se budeme snažit maximálně připravit na další domácí utkání, ve kterém uděláme všechno proto, aby jsme se prosadili střelecky, nemuseli zase dotahovat nepříznivý stav a konečně získali do tabulky všechny tři body.“

Petr Maroš, předseda SK Rudolfov: „Před zápasem jsem si řekli, že dnešek ukáže, jak se budeme prezentovat na jaře. Těší mě, že jsme to zvládli. Po celé utkání tkání jsme byli lepším týmem, byli jsme více na míči a oproti minulým zápasům jsme byli efektivní v zakončení. Chtěl bych pochválit celý tým za disciplínu, přístup a touhu konečně zvítězit.

SESTŘIH: