Stará garda: AK Strýčice – SK Jankov 6:8 (1:3)

Během krátké chvíle sehrála stará garda Jankova druhý přátelský zápas. Po domácí výhře s Hlubokou nad Vltavou (3:2) dokázala zvítězit i v nedělním “pouťovém” utkání ve Strýčicích. Tam se hrálo na 2x 30 minut a střetnutí nabídlo čtrnáct branek plus celou řadu neproměněných šancí. Jankovští byli po celé utkání ve vedení, které nakonec udrželi. Velkou měrou se na tom podílel Petr Maxa, autor pěti gólů a dvou asistencí. Byť se jednalo o přátelský zápas hraný v kamarádském duchu, bohužel se neobešel bez zranění. To si přivodil gólman Jankova Ladislav Prener, který si při pokusu o vyběhnutí za balónem přetrhl achillovu šlachu :-(((. Tímto Láďovi přejeme hodně sil a brzké uzdravení! I tento duel byl pro zelenobílé jakousi přípravou na účast ve Veteránské Gambrinus lize, ve které se od září SK Jankov představí.

AK Strýčice – SK Jankov 6:8 (1:3)

Branky SKJ: Maxa Petr 5x, Chromý Michal, Jílek Jan ml., Holba Petr

Sestava SKJ: Prener L. – Jílek P., Ryneš B., Beránek P., Babouček J. – Jílek J.ml., Maxa P., Chromý M., Jinek Z. – Holba P., Interholc P. Střídali: Klíma J., Návara J.

Gólové momenty SKJ:

0:1 – První spolupráce středních záložníků. Petr Maxa přihrává a Michal Chromý nechytatelnou dělovkou do šibenice otevírá skóre.

1:2 – Jan Jílek ml. zatáhl míč po pravé straně jako za mlada, zvedl hlavu a přesným nadýchaným centrem posadil balón na hlavu Petra Maxy, jenž ho po vzoru Dina Kollera uklidil krásně k tyči.

1:3 – Stejní dva fotbalisté si to do poločasu ještě jednou zopakovali. Jan Jílek ml. tentokrát vyslal přízemní přihrávku do kapsy a Petr Maxa neměl problém dopravit míč do poloprázdné brány.

2:4 – Druhá spolupráce “střeďáků. Michal Chromý excelentním pasem za obranu nachází nabíhajícího Petra Maxu, jenž si balón zpracovává a druhým dotykem kolem vyběhnuvšího gólmana zaznamenává hattrick.

3:5 – Na další snížení Strýčic reagují Petr Maxa s Janem Jílkem ml. Prvně jmenovaný pěknou kolmicí vybízí Jana Jílka ml., který si tváří v tvář s domácím gólmanem zkušeně poradil.

4:6 – O pozornost se přihlásilo útočné duo Jankova. Svou rychlostí se za domácí obranu dostali Petrové Interholc s Holbou. Prvně jmenovaný udělal černou práci a Petr Holba už pouze slízl smetánku v podobě zasunutí míče do prázdné branky.

5:7, 6:8 – Poslední dvě trefy Jankova si byly podobné jako vejce vejci. Po přihrávkách Pepy Baboučka a Michala Chromého byl jejich autorem Petr Maxa, který v obou případech napřáhl ke střele z nějakých dvaceti metrů a pokaždé zamířil nechytatelně k pravé tyči z dosahu gólmana Strýčic.

Mimo těchto situací ještě Michal Chromý trefil břevno, Petr Maxa tyč a Petrové Interholc s Holbou společně zazdili zhruba dalších pět gólovek :-))). Pochvalu ale zaslouží i domácí Strýčice, které vstřelily šest branek, jeden gól jim pro ofsajd nebyl uznán a Davidem Rynešem orazítkovaly spojnici tyče a břevna. Nebýt zmíněného nešťastného zranění Ládi Prenera, jednalo by se o krásné nedělní odpoledne. Bohužel takto to má zvláštní příchuť a Láďovi samozřejmě ještě jednou přejeme co nejrychlejší uzdravení.