Jankov bude hrát ligu

Jankov bude hrát ligu! A to hned na dvou frontách. Ne, není to fantasy. Krajský fotbalový svaz se rozhodl pro přejmenování svých soutěží v kategorii mužů, a tak si budou nejen hráči, ale i fanoušci zvykat na nové označení krajských soutěží. Konec je krajskému přeboru, I.A i I.B třídám. Nově se na jihočeských trávnících bude hrát 5., 6. a 7. liga. V Precis aréně se tak můžeme směle těšit na 6. ligu. A proč jí Jankov bude hrát na dvou frontách? Ve Veteránské Gambrinus lize se totiž od září představí také stará garda.

6. liga.

“A” – tým Jankova se na “ligový” ročník pilně připravuje od 11. července. Mimo nového názvu soutěže si Jankovští musejí také zvyknout na čtrnáctičlenné startovní pole. Mimo některých zcela nových soupeřů bude pro všechny fanoušky novinkou fakt, že první tři domácí zápasy se v Precis aréně odehrají v atraktivním pátečním podvečeru. Soutěž zahájí zelenobílí 17.8. ve 13:30 hodin na hřišti ambiciózního nováčka z Bavorova. Kompletní los přineseme na začátku srpna po uzávěrce možných změn. Nicméně do ostrých soutěžních zápasů vstoupí svěřenci trenéra Martina Kročáka už mnohem dříve. V sobotu 3.8. vypuknou boje v krajském poháru Samson Cupu, kam los konaný se v pivovaru Samson přisoudil do cesty Jiskru Strmilov. V případě jankovského vítězství na hřišti vítěze jindřichohradeckého okresního přeboru se představíme v dalším kole na domácím trávníku 14.8. proti pětiligovému Sokolu Sezimovo Ústí. Před startem 6. ligy odehraje Jankov ještě dvě přípravné střetnutí. V pátek 26.7. doma s Rudolfovem (18:00) a 10.8. ve Vimperku (17:00).

Veteránská Gambrinus liga.

Po “testovacím” nultém ročníku veteránské ligy, kterého se Jankov neúčastnil, se od září naplno rozjede 1. ročník soutěže pod názvem Veteránská Gambrinus liga. A zde už i s účastí staré gardy SK Jankov. Tato soutěž se hraje na hřišti menších rozměrů a s počtem šesti hráčů v poli + brankář. Minimální věk pro účast hráče je 40 let. Jankov si tento nový styl vyzkoušel v červnovém přátelském utkání s Hlubokou nad Vltavou (3:2). Právě Hluboká bude jedním ze sedmi soupeřů zelenobílých. Dalšími budou Dynamo ČB (vítěz nultého ročníku), Malše Roudné, Slavia ČB, Slovan Černý Dub, SK Planá a SK Rudolfov. Po rozlosování soutěže Vás budeme o termínech našeho mužstva informovat.