Václav Maxa: Hráči si musí sáhnout do svědomí

SK Jankov – SK Rudolfov 0:2 (0:2) / 6. kolo KP 2022/2023

Při neúčasti nemocného Petra Kadlece, hlavního trenéra týmu, se role kormidelníka Jankova v derby s Rudolfovem ujal asistent Václav Maxa. Jankovští vyrukovali na letitého rivala s útočným duem Bürger – Hüttner, změnili taktiku při standardních situacích, ovšem k bodovému zisku to nevedlo. Výkon domácích fotbalistů zůstal za očekáváním. Rudolfovu nedokázali vstřelit gól potřetí v řadě a v tabulce krajského přeboru tak mají stále pouze tři body.

OHLASY:

Václav Maxa, asistent trenér SK Jankov: „Postavili jsme to nejlepší ,co máme k dispozici. Trochu jsme změnili posty některých hráčů i rozestavení. Jestli to byl dobrý krok je otázka, každopádně na hřišti nám to nefungovalo. Hráli jsme na dva útočníky, ale ti se vůbec nedostali do hry. Hráli jsme špatně takticky, bránili jsme pasivně a hodně nechávali hrát Pouzara. Rudolfov se dostal do zaslouženého vedení a přestože zhruba po půl hodině se naše hra zlepšila, na body to nestačilo. Musíme dále makat a táhnout za jeden provaz. Všichni hráči si musí sáhnout do svědomí a uvědomit si, že to, co předvádí na hřišti, jaký mají přístup k tréninku i k celému klubu, je pouze jejich vizitka.

Petr Maxa, vedoucí týmu SK Jankov: „První půlhodina se nám hrubě nepovedla. Nic nám nefungovalo a soupeř toho využil ke vstřelení dvou gólů. Poté jsme se trochu zvedli, v mých očích to pozvedl příchod Borovky, který svou aktivitou a snahou s tím něco udělat pozvedl i výkon ostatních. Do konce poločasu jsme měli dvě až tři dobré možnosti, Voráček nastřelil břevno, ale skórovat se nám nepovedlo. Druhý poločas jsme byli sice v tlaku, ale zcela neplodném. Nevybavuji si jedinou možnost, ze které bychom mohli utkání zdramatizovat. Čekal jsem od nás mnohem více. Až na dvě výjimky zahráli všichni pod své možnosti.“

Petr Maroš, předseda SK Rudolfov: „Do Jankova jsme jeli s cílem neprohrát a jsme rádi, že si nakonec odvážíme tři body. Zápas měl spíš průměrnou úroveň, ale jsem rád, že jsme dali góly i udrželi nulu vzadu.”

SESTŘIH: