FC ZVVZ Milevsko vs. SK Jankov 2:4 (2:2)

FC ZVVZ Milevsko vs. SK Jankov 2:4 (2:2)

vs

Podrobnosti

Datum Čas Liga Sezóna Celkový čas Kolo
3. 9. 2023 17:00 Krajský přebor 2023/2024 90' 5

Výsledky

Klub1. poločas2. poločasSkóre
FC ZVVZ Milevsko202
SK Jankov224

Když ve 20. minutě utkání mezi Milevskem a Jankovem svítilo na ukazateli skóre 2:0 pro domácí favorizované Vzduchotechniky, jen bláznivý snílek by si troufl říci, že s překvapivým vítězstvím nakonec odjedou hosté. Leč stalo se. Ještě do poločasu Jankovští dvěma góly srovnali a po obrátce, přestože se po většinu času bránili, přidali další dvě rány, které jim přinesly první vítězství v této sezóně. Nečekané, překvapivé, o to více příjemnější…

Díky rekonstrukci hlavní travnaté plochy milevského stadionu se hrálo na umělém povrchu, který, jak se zdá, Jankovu svědčí. V březnu loňského roku na stejném hřišti vstřelili čtyři branky Čimelicím a odjeli s třemi body. Po roce a půl na tomtéž hřišti opět celkem čtyřikrát mířili do černého a opět si na cestu domů zabalili tři body. Přestože tentokrát v žádném případě nebyli favoritem střetnutí, mohli jít po deseti minutách hry do vedení. Hájek obral o balón Součka a z mírného úhlu postupoval sám na branku. Technické zakončení mu ale nevyšlo dle vlastních představ a míč skončil nad brankou. Následující minuty už pro většinu přítomných očekávaně patřily Milevsku. V 15. minutě Pichův centr z pravé strany dorazil zblízka do branky Jaroslav Hadáček – 1:0. Po pěti minutách přišla podobná akce, centr do malého vápna a gólová hlavička Jakuba Kortana – 2:0. 24. minuta, téměř totožná akce po křídle, centr do vápna, jen F. Hadáček tentokrát zamířil nad branku. A do stejného prostoru po J. Hadáčkově akci mířil z dobré pozice také Volf. Z čista jasna pak přišel rychlý protiútok hostujících fotbalistů. Matěj Votava ziskem míčem celý kontr započal, aby ho o pár vteřin po Hájkově nabídce před branku úspěšně zakončil – 2:1. Na druhé straně střelou z vápna nepřidal svůj druhý gól v utkání J. Hadáček a v poslední minutě prvního poločasu, klasickým šatňákem, hosté vyrovnali. Pěkným centrem na zadní tyč se prezentoval Borovka a Pavel Hájek si otevřel v Jankově střelecký účet – 2:2.

Druhý poločas se nesl v režii Milevska. Domácí borci byli častěji na míči, dobývali jankovskou tvrz, leč marně. Jejich tlak byl neplodný a za celou druhou pětačtyřicetiminutovku si vytvořili pouze jednu nebezpečnou příležitost volající po gólu. Tu měl v 54. minutě na hlavě F. Hadáček, avšak ke smůle Vzduchotechniků netrefil branku. Pozorně bránící a dobře se posouvající hosté čekali v ulitě a v závěru svého soka nemilosrdně uštkli. V 74. minutě po dlouhém pasu gólmana Skály trefil Hüttner jenom tyč, jenže o tři minuty později pronikl do šestnáctky Vokurka a Matěj Votava svou druhou trefou vstřelil vítězný gól – 2:3. Bezradným domácím v 85. minutě ještě pláchl nevídaným sprintem stoper Václav Jirkovský, který po zisku míče nelenil a sedmdesátimetrovým sprintem si došel pro zaslouženou odměnu v podobě vstřelené branky – 2:4. Asistenci si připsal Hájek, jenž z Milevska odjel se třemi týmovými i osobními body za gól a dvě přihrávky. Celkově je výhra Jankova překvapivá, ovšem zdaleka ne nezasloužená.

 

FC ZVVZ Milevsko – SK Jankov 2:4 (2:2)

 

Branky: 15. Hadáček J., 20. Kortan – 29. a 77. Votava, 45. Hájek, 85. Jirkovský

ŽK 0:5 (Borovka, Hájek, Jirkovský, Hütter, Skála)

Střely na branku: 6:7

Střely mimo: 8:2

Rohy: 7:0

Diváci: 100

Rozhodčí: Kollmann Jaroslav – Krčín Jan, Jeřábek Petr, delegát Vrzal Josef

 

Sestavy: 

FC ZVVZ Milevsko: Neužil – Pich (81. Hejl), Vakoč, Marvan, Kotrba – Souček (68. Kálal), Volf, Süsmelich (60. Bártík), Hadáček F. – Hadáček J., Kortan (89. Samec)

SK Jankov: Skála – Beníšek, Kočí, Jirkovský, Borovka – Vokurka, Votava, Hüttner (89. Hütter), Kocian, Sklář (90. Maxa) – Hájek (87. Kotnauer)

SK Jankov

2Václav Jirkovský Obránce 85'
90'
4Lukáš Kočí Obránce
5Martin Hüttner Záložník
6Jan Kotnauer Obránce
7Matěj Votava Záložník 29', 77'
9Jakub Vokurka Záložník
11Pavel Hájek Útočník 45'
83'
13Tomáš Hütter Záložník 90'
17Marek Kocian Útočník
18Petr Borovka Obránce 59'
19Matěj Sklář Záložník
28Jakub Skála Brankář 90'

Hřiště

Stadion Milevsko
Milevsko, okres Písek, Jihočeský kraj, Jihozápad, Česko

Galerie zápasu (foto Pavel Pubal)