Legendy 2023 – 12. ročník

Tak jsme se sešli.. Již podvanácté.. Bývalí fotbalisté, fanoušči a milovníci SK Jankov. V těchto těžkých dobách nádherné setkání lidí, kteří pro náš klub bojovali a milovali ho. A věříme, že ho milovat budou i nadále, a že za rok, minimálně v tomto hojném počtu, se zase ve zdraví a v dobré náladě společně sejdeme.

Nevlídné počasí, dovolené, nemoce. Nic z toho nezabránilo ani ve dvanáctém ročníku odehrát alespoň symbolické exhibiční utkání. To se díky vydatnému dešti odehrálo na umělém povrchu, přesto se zúčastnili hráči a hráčky od třinácti let po neuvěřitelných pětasedmdesát! Ano. Nejstaršímu, aktivně hrajícímu Václavu Jílkovi bude zanedlouho pětasedmdesát. Přesto i ve dvanáctém ročníku navlékl kopačky, postavil se na plac a co? Skóroval!!! První půli tahali za delší provaz zelení. Především Martin Řezníček byl oporou svého týmu a svými přesnými střelami zadělal svému týmu na vítězství. Třígólové poločasové vedení dávalo zeleným naději. Jenže poločasový “Baníkovský” proslov Pavla Beránka ke svým spoluhráčům zabral, ti po změně stran zabrali a výsledek otočili. Především Petr Jílek (Sváča) zlepšil svůj výkon ve prospěch mužstva a skóre se záhy otočilo. Nakonec i přes snahu rozhodčího a přítomných diváků, kteří si přáli remízu, došlo utkání k těsné, nicméně zasloužené výhře Oranžových.

PS: Článek, prosím, berte s nadsázkou :-)))))

Fáze číslo 2… Nedílná součást tohoto setkání = možná ta důležitější. Všichni přítomní sednou k jednomu stolu a svými myšlenkami a historkami se vrátí do dob, kdy ještě aktivně působili v zelenobílých barvách a rozdávali radost na hřišti zeleném, ale především hráli s radostí, srdcem a láskou. Ony totiž ty vzpomínky na minulost, především tu Jankovskou, jsou stejně nejkrásnější! A tak za ni buďme rádi, a zase rok, pokud možno ve zdraví, se sejděme u ročníku třináctém….

Velké poděkování patří Františku Kuklovi, který tuto akci založil a nadále usiluje o její pokročování.

Oranžoví – Zelení 11:10 (3:6)

Branky: Maxa Radek 3x, Jílek Petr 3x, Beránek Pavel 3x, Maxa Petr, Babouček Josef – Řezníček Martin 3x, Jílek Jan ml. 3x Jodl Michal 2x, Jílek Václav, Maxová Pavlínka

Diváci: 30

Rozhodčí: Jílek Jan st.

Sestavy:

Oranžoví: Prener Ladislav (Kukla Milan) – Beránek Pavel st., Jílek Petr, Babouček Josef, Maxa Petr, Maxa Radek

Zelení: Prener Ladislav (Kukla Milan, Brož Vítězslav) – Jílek Jan ml., Jílek Václav, Jodl Michal, Maxová Pavlínka, Řezníček Martin

Galerie zápasu