TJ Hluboká nad Vltavou vs. SK Jankov 6:0 (3:0)

TJ Hluboká nad Vltavou vs. SK Jankov 6:0 (3:0)

vs

Podrobnosti

Datum Čas Liga Sezóna Celkový čas Kolo
17. 5. 2024 18:00 Krajský přebor 2023/2024 90' 25

Výsledky

Klub1. poločas2. poločasSkóre
TJ Hluboká nad Vltavou336
SK Jankov000

Brány 25. kola krajského přeboru otevřela páteční předehrávka Hluboké nad Vltavou s posledním Jankovem. Vedoucí tým tabulky, který v předchozích osmi zápasech neinkasoval, byl jasným favoritem a svou roli jednoznačně potvrdil. Hosté, kteří se museli obejít nejen bez řady hráčů, ale i hlavního trenéra, byli po celé střetnutí pod neustálým tlakem, a tak konečný výsledek 6:0 nikoho nepřekvapí. Hluboká po další výhře směle kráčí za postupem, kdežto hostující družina se s nejvyšší krajskou soutěží pomalu loučí.

Jankovu, který díky značným absencím musel povolat do zbraně (alespoň na lavičku) “veterány” Maršána, Maxu a J. Šindeláře, se od úvodu nedařilo plnit taktiku zaskakujícího trenéra Martina Řezníčka a hosté se tak ihned dostali pod soustavný tlak Hluboké. V 10. minutě po centru Taubera dvakrát zakončoval Křiváček ml., ale Skála v obou případech úspěšně zakročil. Jenže v 15. minutě právě Skála ne zcela ideálně vyboxoval centrující balón, ten se dostal k nohám Tomáše Křiváčka ml. a ten technickou střelou poslal favorita do vedení – 1:0. Tentýž hráč se ve 24. minutě po pěkné kombinaci svých spoluhráčů ocitl sám před Skálou, ale byť byl ve značném úhlu, dokázal zkušenému gólmanovi nasadit “jesle” a propasírovat míč do branky podruhé – 2:0. Ve 30. minutě po standardní situaci propadl balón napříč vápnem až na zadní tyč, kde osamělý Jiří Rubick neměl problém s tím, trefit odkrytou branku Jankova – 3:0. Ve zbytku poločasu měli domácí borci ještě další dvě tutové šance, jenže v obou případech nepotvrdil svou pověst excelentního střelce Tauber. Hosté měli v utkání pouze jednu možnost, jak ohrozit bývalého gólmana Jankova Aleše Pavelce stojícího mezi třemi tyčemi domácí svatyně. Ve 44. minutě vyvezl Jirkovský míč z vlastní poloviny, z pozice stopera přešel středem hřiště přes několik domácích hráčů, před šestnáctkou podal loktu do střelecké pozice Hanzlíkovi, kterému následná střela ideálně nesedla a branku Hluboké z dobré pozice přestřelil.

Po změně stran se hrálo podle stejných not, které svým ovečkám nachystalo trenérské duo Otepka – Kadlec. Hned po příchodu z kabin a zaváhání Kočího usiloval o hattrick Křiváček ml., avšak Skálu ve velké příležitosti nepřekonal. Skála se v hostující brance překonával, především aktivního Taubera přiváděl k šílenství. V 51. minutě mu perfektně vytáhl technickou střelu směřující po zemi k tyči, gól mu nedopřál ani o chvilku později, kdy si na něm domácí útočník vylámal zuby z bezprostřední blízkosti. Když to nešlo Tauberovi, přihlásil se o slovo Křiváček ml., který střelou z 57. minuty orazítkoval břevno. Tauber se přeci jen dočkal, když v 60. minutě po další útočné snaze Jankovští zastavili domácí výpad pouze za cenu faulu a Tomáš Tauber správně nařízený pokutový kop bezpečně proměnil – 4:0. V 63. minutě se do střelecké listiny zapsal i druhý z Křiváčků. Tomáš Křiváček st., jenž do druhého poločasu nahradil nevýrazného Píšu, do úspěšného konce dotáhl akci, v níž nejprve Skála bravurně vychytal Sypala, ale na další dorážku už byl krátký – 5:0. I přes pět inkasovaných branek zaslouží hostující strážce branky pochvalu za to, kolik dalších příležitostí vychytal. Například v 84. minutě vyrazil pěknou Hrachovcovu střelu, vzápětí si úspěšně počíhal i na další pokus Křiváčka st. Na tenisového kanára dotáhla Hluboká výsledek v posledních vteřinách duelu, kdy vystihl Jirkovského malou domů střídající Filip Dědina a upravil na konečných 6:0.

 

TJ Hluboká nad Vltavou – SK Jankov 6:0 (3:0)

 

Branky: 15. a 24. Křiváček T.ml., 30. Rubick, 60. Tauber, 63. Křiváček T.st., 90. Dědina

ŽK 0:4 (Kysela, Votava, Kočí, Skála)

Střely na branku: 16:0

Střely mimo: 15:2

Rohy: 9:0

Diváci: 150

Rozhodčí: Krčín Jan – Šťastný Radek, Nedvěd Petr

 

Sestavy: 

TJ Hluboká nad Vltavou: Pavelec – Krejčí, Otepka (71. Pilný), Antoš, Hrachovec – Sypal, Rubick (71. Dohnal), Škoda, Křiváček T.ml. (75. Dědina) – Tauber (86. Pecka), Píša (46. Křiváček T.st.)

SK Jankov: Skála – Vokurka, Kočí, Jirkovský, Kysela – Hütter, Hanzlík, Votava, Kocian (61. Šindelář J.), Borovka – Sklář

SK Jankov

2Václav Jirkovský Obránce
4Lukáš Kočí Obránce 57'
7Matěj Votava Záložník 57'
9Jakub Vokurka Záložník
13Tomáš Hütter Záložník
17Marek Kocian Útočník
18Petr Borovka Obránce
19Matěj Sklář Záložník
25Aleš Hanzlík Záložník
28Jakub Skála Brankář 59'

Hřiště

Stadion Hluboká nad Vltavou
Sportovní, Hluboká nad Vltavou, okres České Budějovice, Jihočeský kraj, Jihozápad, 373 41, Česko