SK Jankov vs. FC AL-KO Semice 1:2 (0:1)

SK Jankov vs. FC AL-KO Semice 1:2 (0:1)

vs

Podrobnosti

Datum Čas Liga Sezóna Celkový čas Kolo
9. 6. 2024 17:00 Krajský přebor 2023/2024 90' 28

Výsledky

Klub1. poločas2. poločasSkóre
SK Jankov011
FC AL-KO Semice112

V Precis aréně proběhlo loučení s krajským přeborem. Jankov se po 22 letech vrátí do I. A třídy a rozhodně se chtěl rozloučit před svými fanoušky vítězně. Soupeřem mu byly Semice, které měly v nohách středeční pohárové finále na Střeleckém ostrově, jenže prohra o čtyři branky se na hostech nikterak viditelně nepodepsala a po většinu utkání byli lepším mužstvem. A kdyby byli přesnější v koncovce, nemuseli se o tři body strachovat do posledních vteřin. Výhru 2:1 Semice nakonec ukořistily a definitivně si stvrdily záchranu v KP. To Jankov se prvních letošních bodů nedočkal ani na čtrnáctý pokus.

Přestože měly Semice po podzimu pouze čtyři body a šance na záchranu měly minimální, skvělou jarní jízdou k ní nakonec došly. Definitivu získaly už v sobotu po prohře Dražic, nicméně razítko na setrvání v nejvyšší krajské soutěži si chtěly dát samy. A také na nich byla od prvních vteřin vidět větší pohoda i zarputilost. V 10. minutě nebyly daleko od vedoucí branky, ovšem to by musel Buchtele po akci Micky na pravé straně trefit odkrytou Skálovu branku z malého vápna, což se mu trestuhodně nepovedlo. Radost z gólu tak Semičtí pocítili až v 19. minutě, kdy nejprve Veleman poslal balón do tyče, ale dorážející Jakub Keclík už měl snadnou práci – 0:1. Velkou možnost na navýšení skóre měl na své kopačce Veleman po skvělé práci P. Keclíka, avšak Skála parádním zákrokem své spoluhráče podržel. A když v závěru poločasu právě P. Keclík přestřelil domácí branku z nějakých devíti metrů, bylo hostující vedení pouze jednogólové.

Do druhého poločasu poslal trenér Nousek Petra Valacha a ten se mu záhy odvděčil. V 51. minutě se dostal do šance, kterou, ač tísněn dvěma obránci, s notnou dávkou štěstí procedil do sítě – 0:2. Tato branka domácí fotbalisty ještě více paralyzovala a následné minuty toho přihlížejícím divákům příliš nenabídly. Hosté si v poklidu hlídali dvoubrankový náskok a neškodný Jankov do ničeho nepouštěli. Vše se změnilo až v posledních deseti minutách, kdy domácí hru otevřeli a začali ohrožovat gólmana Dvořáčka. Ten si ještě poradil s Kočerovo přízemní střelou, ale na přesnou ránu Josefa Bohoňka, po dobré práci přihrávajícího Borovky, už byl krátký. Nutno podotknout, že šlo o parádního “angličana”, na kterého by byl každý gólman bezmocný. Bohužel pro domácí tento gól přišel až v 89. minutě a na vyrovnání zbývalo pár vteřin. Ve hře hop nebo trop se Semice dostaly do breaku tři na jednoho, který zakončil P. Keclík ranou do břevna. Pojišťující branka z toho nebyla, nicméně na zisk tří bodů to žádný vliv nemělo.

 

SK Jankov – FC AL-KO Semice 1:2 (0:1)

 

Branky: 89. Bohoněk – 19. Keclík J., 51. Valach

ŽK 2:0 (Borovka, Bürger)

Střely na branku: 5:4

Střely mimo: 1:9

Rohy: 1:8

Diváci: 168

Rozhodčí: Němec Václav – Pečenka Miroslav, Frček Filip, delegát Hanzal Jiří

 

Sestavy: 

SK Jankov: Skála – Vokurka, Bürger, Jirkovský, Hütter – Stráda (46. Kočer), Bohoněk, Votava, Borovka – Lovička (72. Sklář), Tejko (65. Šindelář J.)

FC AL-KO Semice: Dvořáček – Sádlo, Listopad, Holub, Hrdlička – Micka (60. Řezáč), Keclík J., Blažek (53. Šindelář), Buchtele (77. Hronek) – Veleman (46. Valach), Keclík P.

SK Jankov

2Václav Jirkovský Obránce
7Matěj Votava Záložník
8Martin Lovička 19 Záložník
9Jakub Vokurka Záložník
10Daniel Kočer Útočník
13Tomáš Hütter Záložník
14Josef Bohoněk Záložník 89'
14Miroslav Tejko Obránce
16Vojtěch Bürger Záložník 61'
18Petr Borovka Obránce 43'
19Matěj Sklář 8 Záložník
28Jakub Skála Brankář

Hřiště

Precis Aréna
14324, Holašovice, Jankov, okres České Budějovice, Jihočeský kraj, Jihozápad, 37384, Česko