Losovací aktiv 2024/2025

Nová sezóna začne 17. – 18.8.2024

Sedmnáct ročníků v krajském přeboru, pět v divizi a nyní je před klubem z Jankova po dvaadvaceti letech opět oblastní I.A třída. Do té vstoupí “A” – tým Jankova o víkendu 17. – 18.8.2024 pod vedením hlavního trenéra Martina Kročáka, jenž se s vedením domluvil na prodloužení kontraktu. Oproti předchozím létům si budou muset jankovští příznivci zvykat na startovní pole s čtrnácti účastníky, mezi nimiž budou jak někteří dobře známí soupeři, tak i dva zcela noví, se kterými se zelenobílí v dosavadní historii nikdy neutkali. Losovací aktiv proběhne v pátek 28.6.2024.

SK Jankov byl dle očekávání nasazen do skupiny A, řekněme tedy do té budějovicko-krumlovsko-prachaticko-strakonické. Do Precis arény tak zavítají například nedávní soupeři z bojů ještě v KP, Tatran Prachatice nebo TJ Blatná. Zajímavý souboj přinese dvojzápas se Zlatou Korunou, ve které se aktuálně nachází nemalá enkláva exjankovských fotbalistů. Mezi favority soutěže bude určitě patřit Dolní Dvořiště a Spartak Kaplice, v soutěži se objeví i SK Otava Katovice, který ještě letos válel v divizi. Opomenout nemůžeme ani souboj se Lhenicemi, které se po roce do I.A třídy vrátily. Mezi týmy nepoznané patří Znakon Sousedovice a další nováček Sokol Bavorov. S těmito mančafty se Jankov doposud nikdy neutkal a bude to tak úplná premiéra. Domácí zápasy hrané v Precis aréně budou nadále probíhat v tradičních časech, tzn. neděle v úřední termín. Podrobnější informace přineseme po losovacím aktivu, který se uskuteční v pátek 28.6.2024 na VŠTE v Českých Budějovicích.

Účastníci I.A třídy, skupiny A: SK JANKOV, Zlatá Koruna, Dolní Dvořiště, FK Vodňany, SK Čkyně, Spartak Kaplice, Tatran Prachatice, Šumavan Vimperk, Znakon Sousedovice, TJ Blatná, Kamenný Újezd, SK Otava Katovice, SK Lhenice, Sokol Bavorov.