SK Jankov vs. FK Olympie Týn nad Vltavou 2:3 (1:0)

SK Jankov vs. FK Olympie Týn nad Vltavou 2:3 (1:0)

vs

Podrobnosti

Datum Čas Liga Sezóna Celkový čas Kolo
8. 5. 2024 17:00 Krajský přebor 2023/2024 90' 30

Výsledky

Klub1. poločas2. poločasSkóre
SK Jankov112
FK Olympie Týn nad Vltavou033

Bylo to blízko… O to víc to mrzí… Ale je to jen fotbal. Rozmrzelost byla po středečním svátečním utkání předehrávaného 30. kola krajského přeboru na jankovských fanoušcích zřetelná. O hráčích ani nemluvě. Pozitiva jsou jasná. Dva vstřelené góly mužstvu dodaly elán a zároveň možnost bojovat o první jarní body. Bohužel v páté nastavené minutě po rohovém kopu přišla smolná situace a vlastní gól Matěje Skláře, jenž týnské Olympii nakonec přisoudil tři body.

Trenéru Martinu Kročákovi mimo jiných chyběli z minulého kola zraněný Hüttner s Lovičkou, a aby toho nebylo málo, v prvním poločasu přišel i o nejkreativnějšího středopolaře Bohoňka. Ale postupně. Zelenobílí začali dobře a pro někoho možná překvapivě vykazovali více aktivity než Týn, hrající bez distancovaného Dobala. Jenže k šancím, natož ke gólu, to v první dvacetiminutovce nevedlo. Naopak velkou šanci měli hosté, po rychlém protiútoku se dostal do gólovky Vaníček a domácí od inkasované branky zachránila tyč. Skóre se v Precis aréně měnilo ve 24. minutě a podíl na ní má především hostující defenziva, která vyrobila obrovskou chybu, kterou ve vedoucí gól dokázal potrestat Petr Borovka – 1:0. Radost ze vstřelené branky zažil Jankov po 524 minutách! Zchladit domácí nadšení mohl o dvě minuty později Štos, jenže díky Jirkovského zásahu z toho byl pro hosty jen rohový kop. Následovala Meidlova tvrdá rána z hranice šestnáctky, která skončila v Komárkově náruči. To už se obraz hry začal pomalu přelévat na stranu Olympie. Ve 40. minutě musel ze hřiště s tržnou ránou v obličeji odstoupit zmiňovaný Bohoněk, což mělo především ve druhé půli pro jankovské znatelné následky. Na poločasovém výsledku se už nic nezměnilo, i když dvěma pokusům kapitána Broma k úspěchu daleko nechybělo. V prvním případě se míč za Komárkova dozoru snesl na břevno, v tom druhém zase střelu k tyči domácí gólman vytáhl na roh.

Druhý poločas přinesl od prvních vteřin tlak Týna a první velkou šanci hned po dvou minutách. Vaníček v první půli trefil tyč, tentokrát ztroskotal na Komárkovi. V 64. minutě hlavičkoval ve výhodné pozici střídající Mezera, ale Komárek naděje svého mužstva stále držel. Až do 68. minuty. To v pokutovém území srazil Kysela unikajícího Maxu a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Jan Meidl – 1:1. Otočku přinesla 73. minuta, parádní centr Hudečka a hlavička Radima Štose z malého vápna, která Komárkovi propadla za záda – 1:2. Další dramatické momenty přinesly závěrečné minuty. V 88. minutě si navedl balón z levé strany do palebné pozice Petr Borovka a střelou na přední tyč rozveselil dvě stovky přítomných diváků – 2:2. O to všichni domácí fanoušci těžce nesli situaci, která přišla v páté nastavené minutě. Od rohového praporku poslal balón do šestnáctky Meidl, hlavičkující Mezera jej lízl a od hrudi Matěje Skláře se míč odrazil do branky za bezmocného Komárka – 2:3. Na jedné straně radost, na té druhé smutek a bezmoc. Buďme rádi za tyto emotivní momenty, které fotbal přináší, ale vyprávějte to ve středu večer v Jankově. Na druhou stranu při pohledu na statistiky a na tlak Týna ve druhé části zápasu je vítězství Olympie přeci jen zasloužené.

 

SK Jankov – FK Olympie Týn nad Vltavou 2:3 (1:0)

 

Branky: 24. a 88. Borovka – 68. Meidl z pen., 73. Štos, 95. vlastní Sklář

ŽK 4:2 (Točík, Kočí, Borovka, Bürger – ved.mužstva – Brom, Hudeček)

Střely na branku: 2:11

Střely mimo: 1:7

Rohy: 3:8

Diváci: 208

Rozhodčí: Hrušková Katka – Dunovský Karel, Brych Jiří, delegát Grobár Miroslav

 

Sestavy: 

SK Jankov: Komárek – Beníšek, Kočí, Jirkovský, Kysela – Vokurka (90. Šindelář D.), Bohoněk (43. Sklář), Troup, Borovka – Tejko, Točík (75. Hütter)

FK Olympie Týn nad Vltavou: Kubík – Šálený (46. Mezera), Brom, Meidl – Mravec, Hudeček, Gutwirth (41. Maxa), Ullrich, Vaníček (79. Beránek) – Štos, Procházka (41. Houska)

SK Jankov

2Václav Jirkovský Obránce
4Lukáš Kočí Obránce 51'
9Jakub Vokurka Záložník
12Daniel Točík 13 Útočník 45'
13Tomáš Hütter 12 Záložník
14Josef Bohoněk 19 Záložník
14Miroslav Tejko Obránce
18Petr Borovka Obránce 24', 88'
90'
19Matěj Sklář 14 Záložník 95'
31Jan Komárek Brankář

Hřiště

Precis Aréna
14324, Holašovice, Jankov, okres České Budějovice, Jihočeský kraj, Jihozápad, 37384, Česko