SK Jankov vs. FK Sokol Třebětice 0:4 (0:2)

SK Jankov vs. FK Sokol Třebětice 0:4 (0:2)

vs

Podrobnosti

Datum Čas Liga Sezóna Celkový čas Kolo
12. 5. 2024 17:00 Krajský přebor 2023/2024 90' 24

Výsledky

Klub1. poločas2. poločasSkóre
SK Jankov000
FK Sokol Třebětice224

Tečku za 24. kolem krajského přeboru udělal souboj posledního Jankova s nováčkem z Třebětic. Ten do Precis arény přijel posilněn středeční výhrou v Oseku a v podstatě od začátku se ujal vůdčí role na perfektním pažitu jankovského hřiště. Do poločasu se dokázali “Motáci” dvakrát prosadit, kdežto už tak oslabený Jankov musel kvůli zdravotním potížím dvakrát sáhnout ke změně v sestavě. Po přestávce se hrál bezemoční fotbal bez většího vzrušení. O vzruch se tak starala pouze početná skupina hostujících fanoušků, která byla odměněna dalšími dvěma góly svých miláčků. Konečné skóre 0:4 zhruba odpovídá dění na trávníku.

Třebětice byly od samého počátku lepším týmem a už v 8. minutě nebyly daleko od prvního úspěchu. Krásná střela F. Nehyby rozezvučela břevno Komárkovy branky. Co se nepovedlo Nehybovi, povedlo se jinému. Vojtěch Švarc se ve 12. minutě odhodlal k individuální akci, během níž se přes dva bránící hráče prodral až před Komárka a s chladnou hlavou kolem nohou domácího gólmana zajistil hostujícím barvám vedení. O dvě minuty později autor gólu centroval z pravé strany, hlavičku P. Švarce Komárek skvěle vyrazil. Jankovští přišli s útočnou reakcí  po dvaadvaceti minutách, kdy po drzém průniku Vokurky nejprve zasáhl Zejda a dorážku Točíka obrana zblokovala na rohový kop. V. Švarc patřil v prvním poločasu mezi nejaktivnější a nejlepší hráče na place. Ve 28. minutě měl na noze druhý gól, avšak ve výborné pozici střelou na zadní tyč domácí branku minul. Jenže za dvě minuty se k míči dostal Filip Nehyba a prokázal, proč je nejlepším střelcem “Motáků”. Zvedl hlavu a technickým lobem přeloboval výše postaveného Komárka – 0:2. I hostující útočník usiloval o druhý přesný zásah v utkání, ve 36. minutě k němu neměl daleko, jenže reflexivní zákrok Komárka mu radost zkazil. S poločasovým stavem 0:2 nepohnul ani střílející Trávníček v posledních vteřinách prvního poločasu, míč zhruba o metr přeletěl domácí zařízení.

Jak už bylo zmíněno, druhý poločas se více méně dohrával. Hosté se nikam výrazně nehnali, Jankovští neměli kvalitu, aby výsledek zdramatizovali. V 59. minutě se na trávník dostal střídající Cech, hned o minutu později vykoupal několik domácích zadáků, poslal nadýchaný centr do vápna a hlavičkující Vojtěch Havlík zacílil přesně k tyči – 0:3. Do střelecké listiny se zapsal i kapitán Třebětic Roman Nehyba, jenž obdržel přihrávku z levé strany, první jeho pokus Komárek vyrazil, ale následná dorážka už se zatřepetala v síti – 0:4. V závěrečných minutách se k několika nadějným možnostem dostal i Jankov, ale bez úspěchu. Troupova střela směřující doprostřed mnoho starostí Zejdovi nenadělala, to pokus Vokurky z 82. minuty po pěkném akci na pravé straně už ano. Tvrdé Vokurkovo zakončení pod břevno však Zejda vytěsnil na rohový kop a vychytané čisté konto si vzít nenechal. “Motáci” si za doprovodu věrných fanoušků užili v Precis aréně krásné prosluněné odpoledne a na dalekou cestu na “Vysočinu” se mohli vracet právem spokojeni.

 

SK Jankov – FK Sokol Třebětice 0:4 (0:2)

 

Branky: 12. Švarc V., 30. Nehyba F., 60. Havlík, 69. Nehyba R.

ŽK 2:0 (Jirkovský, Beníšek)

Střely na branku: 4:7

Střely mimo: 1:8

Rohy: 5:3

Diváci: 188

Rozhodčí: Šťastný Radek – Kollmann Jaroslav, Novotný Ctibor, delegát Brož Miroslav

 

Sestavy: 

SK Jankov: Komárek – Kysela, Kočí (43. Hütter), Jirkovský, Beníšek (46. Sklář) – Vokurka (83. Šindelář D.), Troup, Votava, Borovka – Točík, Lovička (28. Kocian)

FK Sokol Třebětice: Zejda – Novák, Trávníček, Černoch, Švarc P. – Švarc V. (72. Gall), Solař (81. Kelbler), Habr, Nehyba R., Havlík – Nehyba F. (59. Cech)

SK Jankov

2Václav Jirkovský Obránce 33'
4Lukáš Kočí 13 Obránce
7Matěj Votava Záložník
8Martin Lovička 17 Záložník
9Jakub Vokurka Záložník
12Daniel Točík Útočník
13Tomáš Hütter 4 Záložník
17Marek Kocian 8 Útočník
18Petr Borovka Obránce
19Matěj Sklář Záložník
31Jan Komárek Brankář

Hřiště

Precis Aréna
14324, Holašovice, Jankov, okres České Budějovice, Jihočeský kraj, Jihozápad, 37384, Česko