Petr Maxa: Soupeř ukázal větší touhu

SK Jankov – TJ Spartak Trhové Sviny 1:3 (0:2) / 14. kolo KP 2022/2023

Fanoušci Jankova si letošní podzim příliš neužili. Svěřencům trenéra Petra Kadlece se nedaří ani v domácím prostředí, což jasně potvrdila letošní domácí derniéra s nováčkem z Trhových Svinů. Od úvodu bylo patrné, že muži v černočerveném chtějí duel v Precis aréně zvládnout více, než domácí výběr. Spartakovci dali sice možná šťastné góly, ale rozhodně jim šli naproti. To hra Jankova postrádala téměř vše, na co byli domácí fandové v posledních letech zvyklí. Bojovnost a odhodlání v utkání zvítězit z domácích borců rozhodně nesálala, a tak bez většího vzrušení body zaslouženě putovaly do Trhových Svinů.

OHLASY:

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: „Do utkání jsme nevstoupili dobře a hned v úvodu inkasovali, byť jsme vzápětí mohli vyrovnat po rohovém kopu, tak celkově hosté působili energičtějším dojmem a jejich nasazení předčilo to naše. Do poločasu jsme ještě obdrželi branku po nedohrané standardní situaci. V úvodu druhého poločasu jsme mohli být zpět ve hře o body, ale svou šanci jsme neproměnili a naopak hosté se o dvě minuty později prosazují opět ze standardní situace. Necelou půlhodinu před koncem upravujeme po rohovém kopu na 1:3 a v následujících minutách jsme sice měli mírnou optickou převahu, ale bez efektu.

Petr Maxa, vedoucí týmu SK Jankov: „Náš výkon byl mdlý. Hosté ukázali větší touhu utkání zvládnout, což se jim také zaslouženě podařilo. Určitě jim pomohl rychle vstřelený gól, na který jsme nebyli schopni reagovat. Za celý zápas jsme vyprodukovali pouze jednu střelu na branku, která byla sice gólová, ale bylo to od nás hrozně málo. Soupeři jsme to usnadnili, nicméně Sviny byly hladovější a po zásluze zvítězily.“

Jan Gažák, předseda TJ Spartak Trhové Sviny: „Utkání začalo za krásného slunečného počasí, ale na těžkém podmáčeném terénu, který nepřál moc kombinaci. I proto se odehrálo bojovné utkání. Měli jsme výborný vstup do zápasu, první naši šanci proměnil náš nejlepší hráč zápasu Dominik Kodras. Z dalších tří příležitostí se nám podařilo v prvním poločase přidat druhou branku. Soupeř hrozil ze standardek, ale k přímému ohrožení naší branky nedošlo. Ve druhé půli jsme odskočili soupeři na tři branky. Jankovu se podařilo snížit po rohu. Další naše příležitosti ke vystřelení branky zůstaly nevyužité. V závěru nás domácí dostali pod tlak dlouhými pasy do našeho vápna, byl tam nějaký závar, ale přímé ohrožení branky nikoliv. Zaslouženě vezeme tři body.”

SESTŘIH: