Petr Kadlec: Druhý poločas jsme absolutně nezvládli

FC AL-KO Semice – SK Jankov 5:0 (1:0) / 13. kolo KP 2022/2023

Tým trenéra Petra Kadlece po dvou důležitých výhrách opět selhal a utržil několikátý ostudný výsledek v letošní sezóně. Jasně… K dispozici nebyla hned pětice hráčů, která by s největší pravděpodobností byla v základní sestavě. Argument, který se nabízí na omluvení nedůstojného vystoupení zelenobílých, zejména ve druhé části zápasu. Ale tak to není. Góly inkasované ve druhém poločasu pramenily až z lajdáckého bránění, které nemá místo ani v mnohem nižších soutěžích. Mimochodem prohra 5:0 přišla s týmem, který svou kvalitou do nejvyšší krajské soutěže možná ani nepatří. Avšak totéž lze říci i naopak. Ať tak či onak, ostudu si Jankov udělal opětovně. Podepsaní jsou pod ní všichni. Hráči i realizační tým. A je jen na nich, aby se to pokusili odčinit v nejbližším střetnutí s dalším nováčkem krajského přeboru.

OHLASY:

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: Do utkání jsme vstoupili dobře a hned v úvodu jsme se mohli prosadit po standardní situaci, když jsme hlavou orazítkovali břevno. Naopak domácí se se po čtvrt hodině hry prosadit dokázali. Celkově byl první poločas vyrovnaný, nás sráželo řešení situací na posledních dvaceti metrech. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že se pokusíme co nejrychleji vyrovnat a na domácí zatlačíme. Tento pokyn se v dalších minutách ukázal jako moje chyba, protože jsme druhý poločas absolutně nezvládali.

Petr Maxa, vedoucí mužstva SK Jankov: „Po dvou důležitých výhrách jsme jeli urvat body i do Semic, které na tom bodově byly stejně. Jenže víc než přípravu na samotné utkání jsme v týdnu víceméně počítali ztráty, které nás před utkáním postihli. Nakonec nám chybělo pět hráčů, kteří by byli v základní sestavě, a to je prostě velký zásah. Přesto byla první půle vyrovnaná. My mohli jít do vedení po Kupkově hlavičce, ale proti bylo břevno. O chvíli později po zdánlivě vůbec ne nebezpečné střele a odrazu od břevna šli domácí do vedení. Ještě v samém závěru měl vyrovnání na hlavě opět Kupka, jenže nebylo nám přáno. Veškeré naše poločasové plány vzaly za své v 52. minutě, kdy jsme obdrželi druhý gól. Poté jsme hru ještě více otevřeli a s chutí hrající domácí nás z brejků trestali. Prohra zasloužená, škoda jen, že jsme taky nedali jeden až dva góly. Pro psychiku do dalšího zápasu by nám to pomohlo.“

Marcel Nousek, trenér FC AL-KO Semice: „Konečně jsme odehráli velmi dobrý zápas. Soupeř měl pouze ve druhém poločase jednu střelu, jinak nic. U nás zahráli všichni kluci. V první půli jsme dali úvodní branku a když jsme přidali po přestávce druhý gól, soupeř odpadl. My pak chodili z brejků na gólmana prakticky sami, navíc to tam padalo, takže tentokrát velká spokojenost. Nyní jsme v tabulce relativně v klidu, i když nás do konce podzimu čekají složité zápasy v Olešníku a doma s Protivínem. Uvidíme, co se nám ještě podaří urvat.

SESTŘIH: