Valná hromada 2022

V Jankově si zvolili nový výkonný výbor

Týden po skončení podzimní části Jihočeských soutěží si členové SK Jankov zvolili nový výkonný výbor. Byť se valné hromady řada členů nezúčastnila, což zklamalo nejen samotného předsedu klubu Václava Maxu ml., vše proběhlo dle stanov a klub z jihočeské vesničky, která od roku 1996 působí v krajských soutěžích, bude nyní řídit nový výkonný výbor, v němž je hned pět nových členů. Celé organizace valné hromady se ujal bývalý prezident oddílu František Stejskal, za což mu patří poděkování. Po úvodu, představení programu a krátkém vystoupení současného šéfa SKJ přišel na řadu hlavní bod večera. A sice volení nového výkonného výboru.

Z původně osmičlenné kandidátky při představování jednotlivých členů a jejich vizí se rozhodl svou kandidaturu stáhnout doposud místopředseda klubu a starosta obce Jan Jílek ml. “Jelikož jsem byl občany Jankova a Holašovic opětovně zvolen do funkce starosty obce Jankov, která je zároveň největším podporovatelem místního klubu, rozhodl jsem se z důvodu případného střetu zájmů svou kandidaturu stáhnout. Nebylo by vhodné, abych z pozice starosty rozhodoval o finanční, materiálové či jiné podpoře klubu, ve kterém bych zároveň osobně působil,” vysvětlil všem přítomným Jan Jílek ml. Po jeho odstoupení tak do sedmičlenného výboru zbývalo sedm kandidátů, kteří byli po jednotlivém představení následně, za dohledu kurátora volební komise Petra Holby, řádně zvoleni. A o koho že se jedná? Své funkce obhájili Václav Maxa ml. a Pavel Beránek st. Zbylí členové budou nováčky, v abecedním pořadí Vojtěch Bürger, Jan Honner, Libor Kukla, Petr Maxa a Martin Řezníček. Tímto všem gratulujeme a přejeme jim v jejich “nové práci” mnoho úspěchů.

Dalšími body bylo hlasování o členských příspěvcích či diskuze všech zúčastněných nad problémy, které jankovský fotbal trápí. Tímto všem děkujeme, že se aktivně zapojili a zdůraznili tím, že jim fotbal v Jankově není lhostejný. Bohužel musíme konstatovat, že účast byla, slušně řečeno, žalostná. “Děkuji všem, kteří přišli. Bohužel ten počet je velmi nízký. Někteří se omluvili, ale popravdě jsem zklamán z přístupu především těch mladších a hlavně hráčů “A” i “B” týmu. V podstatě tím deklarovali svůj nezájem o dění v klubu, a podtrhli tím tak i podzimní vystoupení na hřišti. Je to pro nás, jako nově zvolený výbor, jasná indicie, na čem je třeba intenzivně přemýšlet a pracovat,” neskrýval své rozčarování prezident SKJ Václav Maxa ml. “Chtěl bych poděkovat ještě jednou Frantu Stejskalovi, že se ujal řízení dnešní schůze a také poděkovat všem nově zvoleným členům, že si v této nelehké době najdou čas, který budou muset místo vlastních rodin věnovat klubu. Všechno jsou to kluci blízce spjati s jankovským fotbalem a jsem pevně přesvědčený, že jejich chuť pracovat pro klub se brzy projeví i navenek,” uzavírá své hodnocení staronový šéf Jankova.

Nový výkonný výbor SK Jankov: Pavel Beránek st., Vojtěch Bürger, Jan Honner, Libor Kukla, Petr Maxa, Václav Maxa ml., Martin Řezníček.