Novým trenérem Jankova je Otakar Matouš

Jankov patří do první pětky”.

Krátce před Štědrým dnem dostal SK Jankov dárek v podobě nového trenéra “A” – týmu. Po pětiletém působení Petra Kadlece se role nového šéfa střídačky ujímá devětačtyřicetiletý OTAKAR MATOUŠ. Jankovští fanoušci nového trenéra budou znát nejvíce z jeho nedávného působení na lavičce SK Rudolfov, kdy stál nejednou proti zelenobílým barvám v celku odvěkého rivala. Po vzájemné dohodě trenéra i vedení klubu je trenérské angažmá domluveno prozatím na půl roku, tzn. do konce aktuální sezóny 2022/2023.

Otakar Matouš, otec dvou synů, je milovníkem fotbalu od svého dětství. S kariérou začínal jako žáček v SK Čtyři Dvory, prošel mládežnickými kategoriemi Dynama, kde před vojnou nastupoval i v mužském “B” – týmu. Vojnu strávil ve VTJ Tábor a poté se vrátil zpět do Dynama, kde byl součástí ligového kádru a zahrál si tehdejší Intertoto Cup. Na profesionální úrovni si ještě vyzkoušel druholigové angažmá v týmu Chmel Blšany. Dále působil v J.Hradci, Třeboni, okusil i nižší soutěže v Rakousku, na závěr své hráčské kariéry zakotvil ve Zlivi a nakonec v Klikově. “Prošel jsem toho poměrně dost,” říká s úsměvem na tváři. “V paměti mám určitě působení v Dynamu, kde jsem nastoupil v Intertoto cupu například proti Interu Bratislava nebo německému Hamburgu. Rád vzpomínám i na působení v Blšanech. Nejlepší vzpomínky mám však na léta v Třeboni, kde se nám podařilo postoupit z krajského přeboru až do třetí ligy. Byla to tenkrát nezapomenutelná jízda,” rád vzpomíná Ota Matouš.

Nějaké zkušenosti má už i s trénováním. Coby asistent začínal právě v Třeboni, následovalo pět let na pozici hlavního trenéra SK Rudolfov. V “Covidové” době působil ve Čtyřech Dvorech a naposledy krátce v Suchdole nad Lužnicí. Nyní si vyzkouší, jaké to je trénovat vyhlášený Jankov :-))). S jakými vizemi fanoušek Dynama, Bayernu a celkově německého fotbalu přichází? “S vedením jsme se prozatím domluvili na půlroční spolupráci. Za tu dobu toho příliš stihnout nelze. Nicméně hlavními cíli je přes zimu kvalitně potrénovat, nabrat fyziku a zlepšit defenzivu. V podzimní části tým příliš mnoho inkasoval,” všiml si milovník lyžování, cyklistiky a houbaření. “Jednoznačným cílem je záchrana, ale jak já, tak i klub samotný máme vyšší ambice. Jankov patří do první pětky a tam ho budeme chtít společně vrátit,” má jasno Otakar Matouš. “Fotbal v kraji pečlivě sleduji, takže nějaký přehled o soutěži mám. Zároveň se moc těším na vyhlášené jankovské fanoušky, které si moc dobře pamatuji, když jsme zde hráli s Rudolfovem,” uzavírá nový kormidelník zelenobílých.

Zimní příprava Oty Matouše s jeho novým týmem začne 24.1.2023. My Vám samozřejmě celý plán včetně přípravných duelů včas přineseme.

Nový trenér SK Jankov – OTAKAR MATOUŠ. Ať se daří trenére.