Zimní příprava 2023

Zimní příprava začne 24.1.2023…

Mistrovství světa ve fotbale skončilo, Vánoce i příchod nového roku máme taktéž úspěšně za sebou. Avšak Země se točí dál, a tak zahajujeme rok 2023, do kterého Vám ještě jednou přejeme jen vše dobré, se všemi klasickými radostmi, tedy i s koníčkem jménem FOTBAL. Ten Jankovský zažil neklidnou zimní přestávku, ve které řešil nejen nový výkonný výbor, ale také změnu na trenérském postu “A” – mužstva.

O těchto změnách jsme Vás již informovali. SK Jankov nově vede v listopadu zvolený sedmičlenný výkonný výbor (více ZDE). Jeho členové, než se ve svých funkcích stačili rozkoukat, museli ihned řešit téma nového trenéra u “A” – týmu. Po pětiletém působení totiž v klubu skončil Petr Kadlec (více ZDE). Jeho nástupcem byl dva dny před Štědrým dnem představen Otakar Matouš (více ZDE). Devětačtyřicetiletý kouč, jenž se má pokusit vytáhnout mužstvo z podzimního 13. místa v tabulce do vyšších pater, se už tak se zbytkem realizačního týmu podílel na tvorbě zimní přípravy.

Ta bude zahájena v úterý 24.1.2023. Do prvního mistrovského utkání tak bude mít trenér Ota Matouš sedm týdnů na to, aby své nové svěřence řádně poznal a navázal s nimi dobře fungující harmonický vztah, který se následně přenese do mistrovského jara. Mimo domácích podmínek (nová umělka a členité kopce v okolí) mužstvo tradičně využije služeb Pepy Ludačky na kruhové tréninky, s Petrou Krejčovou oživí vzpomínky na spinning, na herní záležitosti se zaměří na umělém povrchu na Složišti a zároveň absolvuje minimálně čtyři přípravné duely. Minimálně zmiňujeme proto, že existují možnosti na sehrání ještě dalších zápasů. Po roce si zelenobílí zopakují duel s Kaplicí, který v loňském roce nabídl strhující finiš Spartaku, který po poločasovém výsledku 0:4 nakonec zápas otočil na konečných 7:6 ve svůj prospěch. I letos změří Jankov síly s mezinárodním soupeřem, kterým bude rakouský USV Allentsteig. Kvalitním protivníkem by rozhodně měly být Vodňany, kterým se na podzim pod vedením hrajícího trenéra Jaromíra Plocka v I. A třídě nadmíru dařilo. Týden před startem jarních odvet v krajském přeboru prověří připravenost Jankova soupeř tradiční – SK Lhenice. “Původně jsme plánovali sehrát tak tři zápasy, jelikož máme zkušenost z posledních let, že díky velkým absencím nám ty zápasy stejně nedávají velký smysl. Ale tím, že máme nového trenéra, který se bude s hráči seznamovat a poznávat je, tak jsme těch zápasů chtěli víc. Přece jen herní prověrka trenérovi ukáže nejvíc,” míní vedoucí mužstva Petr Maxa.

Důležitým bodem zimního období je SPORTOVNÍ PLES SK JANKOV, který se po dvouleté odmlce uskuteční v sobotu 25.2.2023. Věříme, že se Vám po této krásné společenské akci stýskalo a nic Vás od letošní účasti neodradí. Těšit se můžete na kapelu CRASH a samozřejmě na velmi bohatou a atraktivní tombolu! Bližší informace přineseme později.