TJ Sokol Olešnice – SK Jankov “B” 3:3 (1:1)

14. ročník Regent Cupu, zimního turnaje ve Staré Hlíně na Jindřichohradecku, odstartoval v sobotu otvíracím duelem mezi Sokolem Olešnice a rezervou Jankova. Fanoušci se dočkali šesti regulérních branek. Oba celky se z radosti z pokoření soupeřovi obrany radovaly třikrát, z čehož vychází, že se po devadesáti minutách rozešly smírně po remíze 3:3.

Mimo zmíněných šesti branek mohli přihlížející diváci vidět také neproměněnou penaltu. Výhodu jít do brzkého vedení měli domácí, sedmý tým A skupiny I.B třídy. Jenže tuto příležitost promarnil Lenk střelou do tyče. A tak jako první udeřili fotbalisté Jankova “B”/Dubného. Gólovou akci rozjel Černý, míč putoval přes kopačky Cíchy a Hüttera až ke Kočerovi, ten v pokutovém území zpětnou přihrávkou našel Matěje Predigera, který už měl snadnou práci. Vedení hostům dlouho nevydrželo, Olešnice se do poločasové přestávky také dočkala vstřelené branky a v polovině utkání tak bylo skóre 1:1. Po změně stran padly čtyři branky. Olešničtí dvakrát vedli, jenže tým trenéra Martina Kročáka dokázal v obou případech srovnat krok. Nejprve na vedení soupeře 2:1 zareagoval hlavičkující Jan Honner, který se krásně pověsil do centru Jakuba Vokurky. A tito dva fotbalisté měli prsty i u třetího gólu Jankova, když středem hřiště rozjeli akci, kterou zakončil navedením si míče do střelecké pozice a následnou přízemní střelou k tyči Daniel Kočer. Pro oba soupeře šlo o první zápas po dlouhé době, navíc do něho vstupovali z ostré náročné zimní přípravy, a tak nebylo divu, že kombinace vázla a bylo vidět i mnoho ztrát a nepřesností.

TJ Sokol Olešnice – SK Jankov “B” 3:3 (1:1)

Branky Jankova: Matěj Prediger, Jan Honner, Daniel Kočer

Sestava Jankova: Brůha – Kysela, Černý, Simandl, Cícha – Kotnauer, Honner, Vokurka, Hütter – Kočer, Prediger. Střídali Fousek a Stráda.

Hodnocení trenéra Martina Kročáka: “Byl to první zápas zimní přípravy se soupeřem z vyšší třídy. V prvním poločase měly oba týmy spoustu gólových šancí. V tutové šanci olešnického Lavičky předvedl perfektní zákrok Brůha. Následně neproměněná penalta Lenka a po krásné kombinaci našich hráčů skončil poločas nerozhodně 1:1. Druhý poločas už nebyl tak bohatý na gólové šance a zápas skončil nerozhodně a spravedlivě 3:3.”