SK Jankov “B” – FK Boršov nad Vltavou 3:8 (2:2)

Druhý poločas druhého utkání na zimním turnaji ve Staré Hlíně jankovsko-dubenské “Benfice” hrubě nevyšel. V první půli hrála s favoritem z Boršova vyrovnanou partii, jednogólovou ztrátu otočili Josef Bohoněk s Jakubem Vokurkou. Účastník I.B třídy ještě do poločasové přestávky vyrovnal a po změně stran začal dominovat, což se projevilo i na narůstajícím skóre. To alespoň v závěru zmírnil střídající Ondra Maxa, přesto z toho byla vysoká prohra. Pro jankovskou rezervu hrající okresní přebor může být pozitivním zjištěním, že v obou doposud odehraných zápasech na Regent cupu dokázali svěřenci trenéra Martina Kročáka vstřelit soupeřům z vyšších soutěží po třech gólech. Základní skupinu uzavře náš tým za týden proti Myslkovicím, které zdolaly Olešnici 2:1.

SK Jankov “B” – FK Boršov nad Vltavou 3:8 (2:2)

Branky Jankova: Josef Bohoněk, Jakub Vokurka, Ondřej Maxa

Sestava Jankova: Mádl – Janeček, Honner, Simandl, Kysela – Vokurka, Beníšek, Bohoněk, Kocián – Hütter, Prediger. Střídali Maxa, Kotnauer a Stráda.

Hodnocení trenéra Martina Kročáka: “Dnes nás čekalo druhé kolo Regent Cupu, kdy byl druhý soupeř Boršov nad Vltavou. Čekali jsme podobný zápas jako minuly týden proti Olešnici. Na soupeřovo straně bylo v týmu hodně zkušených hráčů. Na začátku zápasu se nám dařilo se soupeřem držet krok, měli jsme silný střed hřiště, kde hrál Kocián s Bohoňkem a na stoperech Honner se Simandlem. Snažili jsme se využívat naše rychlé krajní záložníky, kdy jim kvalitní přihrávky připravovali právě Bohoňek s Kociánem. Z těchto akcí jsme měli několik dobrých příležitostí, které jsme nedokázali proměnit ve vstřelenou branku. Po zbytečném faulu před našim vápnem a následném prostřelení naší zdi jsme dostali gól na 1:0, na který se nám povedlo zareagovat proměnnou standardní situací. V následném úniku Predigera, který šel sám na bránu, ale byl vychytán soupeřovým brankářem, zůstal stav zápasu 1:1. Po dalším našem tlaku a odraženém míči krásně skóroval Vokurka a šli jsme do vedení 2:1. Z nahodilé šance Boršovských a nedůsledném odkopu v našem brankovišti soupeř srovnal poločasové skóre na 2:2. Po změně stran soupeř dobře vystřídal hráče ze střídačky a nám došli síly a nebyli jsme schopní soupeře přehrávat, dávali nám z protiútoků jednoduché góly, nestačili jsme se vracet a dostupovat protihráče, a proto zápas skončil výsledkem 8:3.”

Aktuální tabulka:

PořadíMužstvoVýhraRemízaProhraSkóreBody
1.FK Boršov nad Vltavou1108:34
2.TJ Sokol Myslkovice1102:14
3.TJ Sokol Olešnice0114:51
4.SK Jankov “B” / Sokol Dubné0116:111