SK Jankov “B” – Netolice + Jankov dorost 4:0 (0:0)

V sobotním slunečném odpoledni se na hřišti Hajské v Dubném uskutečnil pikantní přátelský či přípravný zápas mezi jankovsko-dubenskou rezervou a společným dorostem Netolic a Jankova. Po bezbrankovém prvním poločase se po změně stran přeci jen prosadili favorizovaní muži, pro které se jednalo o generálku před startem jarní části okresního přeboru. Na čtyřgólové výhře se gólově zaskvěli dvakrát Jakub Píša a Petr Stráda s Danielem Kočerem. Na mladících si projevil fakt, že někteří hráči Netolic ještě dopoledne absolvovali přípravné utkání za “A” – tým.

SK Jankov “B” – Netolice + Jankov dorost 4:0 (0:0)

Branky: Jakub Píša 2x, Petr Stráda, Daniel Kočer

Rozhodčí: Florek

Diváci: 30

Sestavy:

SK Jankov “B”: Melicher – Kysela, Cícha, Simandl, Píša A. – Vokurka, Bohoněk, Kocián, Beníšek – Kočer, Maurer. Střídali: Fousek, Píša J., Stráda, Kotnauer.

Netolice + Jankov: Míra Mádl – Adam Stuchlík, Filip Novák, Viktor Jech, Dominik Ryneš, Jarda Šustr, Tomáš Tlapa, Kuba Miesbauer, Tomáš Baloušek, Tomáš Hütter, Lukáš Návara, Jiří Baloušek, David Jíra, Samuel Vaško, Václav Fišer.

Hodnocení trenérů:

Martin Kročák, trenér SK Jankov “B”: k dnešnímu zápasu na naše hřiště zavítal dorost z Netolic. Poprvé od konce podzimní části jsme mohli hrát zápas na travnatém hřišti, které má ale po zimě spoustu nerovností, což znemožňovalo jakoukoliv kombinační hru. Dorostenci se do nás pustili bez jakéhokoliv ostychu a ze začátku zápasu stačili fyzicky a hra byla vyrovnaná. Netoličtí se nebáli rozehrávat míče nakrátko od brankáře Mádla a hráli celkem pohledný fotbal. Poločas skončil bezbrankovou remízou. V druhém poločase jsme se začali více prosazovat v zakončení a první gól vstřelil po krásné střele ze standardní situace Daniel Kočer, kdy na tuto branku hned po dvou minutách navázal Jakub Píša. Po těchto dvou rychlých brankách jsme na hřišti začali zcela dominovat a dokonce zápasu jsme vstřelili ještě dvě branky z kopaček Jakuba Píši a Petra Strády a utkání skončilo 4:0. Dnes to bylo naše poslední přípravné utkání a doufám, že v příštím týdnu v prvním mistrovském utkání se nám povede tento výsledek zopakovat. Příští neděli nás čeká první soutěžní zápas s týmem Rudolfova. Začátek zápasu na domácím hřišti začíná v 10:30 hod, rádi uvidíme každého našeho fanouška za prvním jarním vítězstvím.”

Václav Fišer, trenér Netolice + Jankov: “Zápas byl dlouho vyrovnaný. Bylo vidět, že většina hráčů je po zimě poprvé na hřišti a na obou stranách bylo hodně nepřesnosti. Naši kluci dobře bránili a několikrát nás i podržel brankář. Bohužel dopředu se nám už tolik nedařilo a žádné velké šance jsme si nedokázali vytvořit. Bohužel po prvním inkasovaném gólu z přímého kopu, kdy se nádherné trefil D. Kočer, jsme na chvilku ztratili koncentraci a udělali dvě hrubé chyby a zbytečně jsme z toho dostali dva góly. Jinak si myslím, že pro naše kluky to byla velice dobrá generálka před jarními zápasy. Někteří už měli v nohách ranních 40 minut za muže, ale zvládli to velice dobře.”

Galerie zápasu (foto Naty Kočerová)