Ota Matouš: Soupeř byl o třídu lepší

FK Olešník – SK Jankov 5:0 (2:0) / 17. kolo KP 2022/2023

Jestliže si jankovská fotbalová a fanouškovská obec slibovala od jarní části zlepšení oproti nepříliš povedenému podzimu, alespoň po prvním jarním vystoupení si musí nechat zajít chuť. Obměněnému Jankovu s novým trenérem Otakarem Matoušem na lavičce se v derby v Olešníku nedařilo. Ve všech aspektech za domácím celkem výrazně zaostával a prohrál zcela zaslouženě o pět branek. K tomu si jeden z nováčků v jankovských barvách Michal Rachač odnesl červenou kartu, když za dva fauly obdržel dvě žluté karty. Bohužel ta druhá přišla za faul, po kterém utrpěl vážné zranění domácí Daniel Jenne, jenž skončil na operačním sále českobudějovické nemocnice. Jménem SK Jankov přejeme brzké uzdravení!

OHLASY:

Otakar Matouš, trenér SK Jankov: Jednoznačný výsledek a vítězství domácího celku, soupeř byl o třídu lepší než my. Na začátku druhého poločasu jsme dostali dvě slepené branky na 4:0, poté došlo k vyloučení našeho hráče po dvou žlutých kartách a zápas jsme z naší strany jen dohrávali. Zklamaný jsem hlavně z toho, že jsme ve druhé půli neohrozili domácí branku. Musíme na tento zápas rychle zapomenout a dobře se připravit na Protivín.

Petr Maxa, vedoucí mužstva SK Jankov: S novým trenérem a silně obměněným kádrem jsme byli zvědaví sami na sebe. Že proti nám bude obrovská kvalita jsme věděli a to se do puntíku potvrdilo. Bohužel náš výkon zůstal za očekáváním a Olešníku jsme nebyli konkurence schopným týmem. Vpředu jsme nedokázali téměř vůbec podržet balón, ve středu pole jsme prohráli snad 95% soubojů a děraví a naivní zároveň jsme byli v zadních řadách. Když k tomu přidáme kvalitu domácích, byla z toho jednoznačná partie. My se z toho teď musíme oklepat a připravit se na další zápasy, které pro nás budou klíčovější než ten v Olešníku. Zápas bohužel zastínilo vážné zranění domácího hráče Daniela Jenne. Tento okamžik mne i všechny z našeho klubu velice mrzí. Nejvíce však samotného Michala Rachače, který do vzájemného souboje rozhodně nešel s úmyslem protihráče zranit a po zápase byl z nastalých následků zdrcen. Omluvy a starost o Dana mu rekonvalescenci neurychlí, přesto je to ze strany Michala známka lidskosti a slušnosti, než u některých jiných z nedávné minulosti. Jménem celého klubu ještě jednou přejeme Danovi co nejrychlejší uzdravení!

Roman Chlumecký, trenér FK Olešník: Byla to jednoznačná záležitost a naše zasloužené vítězství. Kvalita byla na naší straně a na první jarní zápas to bylo velmi dobře odehrané utkání.

SESTŘIH:

Sestřih z tohoto utkání není k dispozici…