Dorost ovládl Český pohár

Český pohár Jihočeského KFS v kategorii dorostu pro sezónu 2022/2023 má svého vítěze. Stal se jím společný tým 1.FC Netolice + SK Jankov. Ve středečním finálovém utkání na krásném pažitu v Temelíně porazil účastník I.A třídy favorizovaného soupeře z vyšší soutěže TJ Jiskru Třeboň 3:2. Dorostenci tak napodobili své starší kolegy z mužů Jankova, kteří pohár ovládli v loňském roce. Na finálovém vítězství se úspěšnými střeleckými zásahy podíleli jankovští Tomáš Hütter a Jakub Vokurka. S kapitánskou páskou na paži vedl svůj tým až k zisku poháru gólman Miroslav Mádl.

Netolice + Jankov – TJ Jiskra Třeboň 3:2 (3:1)

Branky: 29. Hütter Tomáš, 35. Vokurka Jakub, 42. Šustr Jaroslav – 11. Kršík Vladimír, 62. Hrubý Tadeáš

ŽK 3:1 (Jech, Baloušek T., Fišer – Divoký

Diváci: 45

Rozhodčí: Barva Karel – Tauber Lukáš, Ovčáček Josef

Sestava Netolice + Jankov: Mádl – Hütter, Ficl, Novák, Miesbauer, Baloušek J., Fišer, Baloušek T., Návara, Vokurka, Ryneš, Píša J., Stuchlík, Šustr J., Tlapa, Jech, Jíra, Šustr V.

Václav Fišer, trenér Netolice + Jankov: “První poločas byl v naší režii. Ač jsme po chybě v 10. minutě prohrávali, tak nás to ještě víc zvedlo a do poločasu jsme otočili na 3:1, kdy první gól dal Tomáš Hütter, který šel kopat penaltu, kterou se štěstím na 2x proměnil. Potom po krásné přihrávce do ulice dal Jakub Vokurka druhý gól. Třetí gól vstřelil z hranice vápna Jarda Šustr a byl to jeho vůbec první gól v dresu Netolic po třech letech. Ve druhé půli nás Třeboň více zatlačila, ale i tak jsme se dostali do šancí a z jedné z nich jsme nastřelili břevno. Bohužel po dlouhém nákopu míč propadl za naší obranu a Třeboň snížila. Posledních dvacet minut jsme už výsledek ubránili a mohli slavit vítězství v poháru. Velký dík patří celému týmu, samozřejmě i klukům, kteří se do hry nedostali, ale celý zápas kluky na hřišti povzbuzovali, za bojovnost. Byla na nás vidět větší chuť po vítězství.”

Předešlé výsledky:

Čtvrfinále: Netolice + Jankov – Slavia ČB 5:1 (1:0). Koucourek 2x, Baloušek T., Vaško, Ficl.

Semifinále: TJ Blatná – Netolice + Jankov 0:0 (0:0), penalty 4:5.

Galerie zápasu