REAL TOP PRAHA v Dubném

Aktuálně nejpopulárnější tým v České republice zavítá do Dubného u Českých Budějovic! REAL TOP PRAHA, tým složený ze známých osobností sportovního i kulturního života, v rámci charitativní akce Dubenský běh pro dobrou věc vyzve partnery 7. ročníku této již velmi známé akce. Ta se koná v sobotu 13.5.2023 a samotný zápas má výkop v pravé poledne.

Spojit sportovní zážitek či procházku, dobré občerstvení a skvělou zábavu s charitou. To je cílem benefiční akce „Dubenský běh pro dobrou věc“. Jako každý rok chceme podpořit rodinu, která bojuje za lepší životní podmínky pro své zdravotně postižené dítě. Výtěžek 7. ročníku bude věnován rodině Ludmilky Mejdové z Čakova u Dubného na Českobudějovicku. Ludmilce je pět let a trpí schizencefalií neboli rozštěpem mozku. Má centrální poškození zraku, nefixuje, nemluví, nesedí, má epilepsii a kvadruspasticitu – neumí používat ruce, neumí nic uchopit. „Každodenní péče o Ludmilku spočívá kromě chování a krmení také v rehabilitaci. Od narození s ní cvičíme Vojtovu metodu, od 8 měsíců navštěvuje centrum Arpida. Několikrát absolvovala intenzivní hipoterapii a intenzivní cvičení Fedelnkraisovi metody, čtyřikrát byla na léčení v Jánských lázních. Už tři roky dojíždí na fyzioterapii k manželům Maryškovým, kde je ona sama nejvíce spokojená. Ludmilka má moc ráda hudbu, zvířátka, užívá si vibrace, plavání a vířivku. Peníze ze sbírky bychom rádi využili na pořízení plošiny pro přepravu v kufru auta, na intenzivní rehabilitace a případně na nákup kompenzačních pomůcek,“ uzavírá maminka Markéta Mejdová.

Akce se koná 13.5.2023 na hřišti v Dubném, kde je připraven bohatý program včetně benefičního utkání Partneři Dubenského běhu vs. Real Top Praha (12:00). Těšit se můžete na vystoupení TJ Karate ČB, od 14:00 budou probíhat dětské běhy na hřišti, v 15:00 vypukne hlavní běh na 5km. Rodinný běh/pochod na 3km startuje v 16:00 a o hodinu později je plánováno slavnostní předání výtěžku rodině Mejdových. Startovné a vstupné bude 200kč, děti dobrovolné. Celým programem provází moderátor Pepa Maxa.

Libovolnou částkou můžete přispět i na transparentní účet 123-9006960257/0100. Podrobnější informace získáte na Facebooku Dubenský běh pro dobrou věc.

Na koho že se ze známých osobností můžete těšit? Účast přislíbili fotbalisté David Lafata či Jirka Kladrubský, herci Ladislav Hampl a Leoš Noha alias “Áda Větvička”, hokejový brankář Saša Salák, kandidát na prezidenta Karel Diviš, známý šéfkuchař Jirka Babica, dlouholetý zahraniční zpravodaj České televize Jan Šmíd, sportovní komentátoři Jaromír Bosák, Ondra Lípa či Vlasta Vlášek. Ve hře jsou i další jména (Vojta Dyk, Kuba Štáfek alias “Lavi” a další), ovšem ti svou účast teprve potvrdí. Ať tak či onak, v Dubném se to hvězdami bude jen hemžit. Po samotném utkání proběhne autogramiáda. V týmu “Partneři dubenského běhu” se představí mimo jiné i některé známé tváře z SK Jankov. Jan Jílek ml., Václav Maxa ml., Petr Maxa, Martin Řezníček, Tomáš Kupka, Marek Kroneisl a další… Komentátorem, moderátorem a průvodcem fotbalového utkání bude sponzor a náš kamarád Broňa Kamlach.

Srdečně Vás zveme na toto skvělé odpoledne. Fotbalové hřiště v Dubném u rybníka Velký Hajský.