SK Jankov “B” – TJ Sokol Římov 7:0 (1:0)

Sedm kulí jako v Sarajevu! A mohlo jich být i více. Jankovsko-dubenská “Benfika” v domácí derniéře na podmáčeném terénu v Dubném do puntíku splnila roli favorita a soupeře z Římova vyprovodila sedmi kousky. Domácí tým měl trvalou převahu po celé utkání, ovšem poločasové skóre 1:0, když se z penalty trefil Tomáš Troup, žádné větší kanonádě nenasvědčovalo. Po změně stran to však přišlo, zejména střídající mladík Matěj Sklář stihl za poločas vstřelit hattrick. Po Komárkovi a Maxovi si čisté konto připsal už třetí gólman, z “A” – týmu zapůjčený Jakub Skála, byť ruku na srdce, příliš práce neměl. K jednoznačnému a zaslouženému vítězství došlo mužstvo i bez opor Honnera s Bohoňkem, kteří vypomáhali áčku, či bez zraněného šestigólového útočníka Dominika Šindeláře.

SK Jankov “B” – TJ Sokol Římov 7:0 (1:0)

Branky: 46., 50. a 87. Sklář, 73. a 87. Beníšek, 34. Troup z pen., 81. Stráda

Bez ŽK

Diváci: 40

Rozhodčí: Smíšek Miroslav

Sestava SK Jankov “B”: Skála – Bürger V., Černý, Cícha, Kysela – Hütter, Kocian, Troup, Vokurka – Beníšek, Prediger. Střídali: Sklář, Stráda, Janeček

Martin Kročák, trenér SK Jankov “B”: “V posledním domácím utkání roku 2023 na naše podmáčené hřiště zavítal tým z Římova. V zápase jsme chtěli potvrdit vítězství z minulého týdne a hned od začátku jsme měli převahu. Římovští zaparkovali autobus před svojí brankou, bránili se až do 34.minuty, než po faulu ve vápně na Predigera dal první gól z penaltového puntíku Troup. Po šancích Vokurky, který trefil břevno, a následné střele Beníška, který rozezvonil tyčku hostující branky, se šlo do kabin za stavu 1:0. Do druhého poločasu nastoupil Sklář, který vystřídal Vokurku a během prvních pěti minut na hřišti dokázal vstřelit dvě branky a tím definitivně zlomil odpor hráčů Římova. Po zbytek zápasu se hra odehrávala pouze před hostující brankou a konečné skóre zápasu se zastavilo na výsledku 7:0, kdy se postupně trefili Beníšek, Stráda a čistý hattrick zkompletoval Sklář. Musím ocenit soupeře, že zápas dohrál se ctí a bez nějakých dohadů a zbytečných faulů. Máme před sebou poslední venkovní zápas v Kamenné, na který se budeme snažit stoprocentně připravit a završit tak podzimní část dalším vítězstvím a upevnit druhou pozici v tabulce. Na závěr sezóny se budeme těšit na všechny příznivce Jankovsko-dubenského fotbalu na dokopné, která se uskuteční 11.11.2023 ve Formance v Jankově.”

Galerie zápasu (foto Klára Činátlová)