Sokol Kamenná – SK Jankov “B” 1:3 (1:1)

Třetí výhrou v řadě na hřišti nováčka z Kamenné zakončila velmi úspěšné účinkování v podzimní části okresního přeboru rezerva Jankova. Výhra se ovšem nerodila lehce a mužstvo trenéra Martina Kročáka muselo překonat řadu překážek. Absence zkušených Honnera s Bohoňkem, útočného a střelecky produktivního dua Prediger – Šindelář, bylo zhruba po půlhodině hry doplněno o zranění klíčového zadáka Tomáše Cíchu. Kamenná se dostala do vedení, jankovsko-dubenská “Benfika” posledních třicet minut dohrávala bez vyloučeného Janečka, čelila penaltě, přesto zápas dovedla do vítězného konce. Chycenou penaltou se blýskl Honza Komárek, šestým a sedmým gólem v sezóně se na obratu podílel v poslední době hodně produktivní Jakub Beníšek. Sestavu vyztužili i dva bývalí fotbalisté “A” – týmu -> Pavel Beránek a David Maršán, jenž nazul kopačky přesně po třech letech a pěti dnech. SK Jankov “B” zakončil podzim s devíti výhrami a třemi porážky, což v polovině ročníku stačí na krásné druhé místo v tabulce!

Sokol Kamenná – SK Jankov “B” 1:3 (1:1)

Branky: 31. Hanzal – 40. a 53. Beníšek, 63. Hütter

ŽK 1:3 (Brousek R. – 2x Janeček, Beránek)

ČK 0:1 (60. Janeček)

Diváci: 30

Rozhodčí: Kroupa Richard – Buřič Josef

Sestava SK Jankov “B”: Komárek – Maršán, Černý, Cícha, Kysela – Sklář , Troup, Beránek, Hütter – Beníšek, Stráda. Střídali: Janeček, Simandl, Bürger T.

Martin Kročák, trenér SK Jankov “B”: “Podzimní část sezóny je za námi a náš poslední zápas jsme sehráli u nováčka soutěže, týmu z Kamenné. Počasí nám na Novohradsku moc nepřálo, tak se očekával spíše boj než kombinační fotbal. Do sestavy se vrátil Pavel Beránek a po třech letech opět okusil soutěžní zápas David Maršán. Prvních dvacet minut jsme si vytvořili několik slibných příležitostí, které doslova zazdíval Stráda, a jak již bývá zvykem – nedáš dostaneš se opět vyplnilo, když po dlouhém nákopu za naší obranu překonal Komárka domácí střelec Hanzal. A aby toho nebylo málo, po špatném došlápnutí se zranil Cícha a museli jsme přeskupit obranu, kdy se Maršán přesunul na pozici stopera a Janeček šel na pravého obránce. Stále jsme měli převahu, ale nedařilo se nám překonat dobře chytajícího Brouska, kterému dvakrát pomohla i branková konstrukce. Celé to změnil ve 40. minutě hráč zápasu Beníšek, který napřáhl z 25 metrů a Brousek byl bez šance. První poločas tak skončil 1:1. Po začátku druhého poločasu jsme si vytvořili tlak, který korunoval druhým gólem Beníšek, kdy zápas otočil v náš prospěch. Bohužel v 60.minutě dostal nepochopitelně druhou žlutou kartu Janeček a čekalo nás 30 minut zápasu v deseti. V 63.minutě se podruhé v sezóně prosadil mladý Hütter a skóre bylo 3:1 v náš prospěch. Zápas mohli domácí zdramatizovat po čistém zákroku Maršána, po kterém rozhodčí nařídil nesmyslný pokutový kop. Naštěstí máme v brance Honzu Komárka, který si doslova smlsnul na penaltě domácích. Během zbytku zápasu jsme hru kontrolovali a domácí k ničemu nepustili, a tak po závěrečném hvizdu rozhodčího jsme zaslouženě získali tři body do tabulky a zakončili podzimní část sezóny na druhém místě se ziskem 27 bodů.”

Galerie zápasu (foto Klára Činátlová)