Petr Kadlec končí na lavičce SK Jankov

Jankov po pěti letech mění trenéra.

U “A” – týmu Jankova končí na pozici hlavního trenéra Petr Kadlec. Pětatřicetiletý kouč působil v jankovském klubu pět let. Svoji pouť zahájil v polovině divizní sezóny 2017/2018, kdy se bohužel s týmem z předposledního místa poroučel do krajského přeboru. Tam postupně dokázal tým z malé vesničky v silné konkurenci dovést na 9. místo (2018/2019 – 39 bodů). Následující sezóny byly ovlivněny koronavirem. V ročníku 2019/2020 se odehrála pouze podzimní část (6. místo – 27. bodů). Další ročník byl ještě kratší. Sezóna 2020/2021 přinesla pouze devět duelů, po kterých Jankovu patřila třetí příčka se ziskem sedmnácti bodů. Sezóna 2021/2022 se již odehrála kompletní (5. místo – 44. bodů). Letošní sezóna po odchodu řady hráčů a přestavbě kádru tolik vydařená není. Po podzimu je Jankov s dvanácti body na 13. místě. Za zmínku stojí ještě prestižní Turnaj přátelství v roce 2020, kde “zelenobílí” v konkurenci Dynama “B”, Olešníku, Č. Krumlova, Třeboně a Roudného skončili na 4. místě. Celková bilance Petra Kadlece v soutěžních zápasech je 45 výher, 27 remíz, 49 proher při skóre 182:220. Abychom měli statistiku kompletní, přidejme k tomu zápasy přípravné. 23 výher, 6 remíz, 19 proher při skóre 128:101. Suma sumárum, finální bilance zní -> 169 zápasů – 68 výher, 33 remíz, 68 proher – skóre 310:321.

“Kadli” na trenérském postu končí na vlastní žádost a po dohodě s vedením klubu. “V podstatě po celý podzim jsem cítil, že kabina potřebuje nový impuls a jiný způsob vedení. Tyto pocity v mé hlavě dále převládaly i po skončení podzimní části. Po pěti letech na lavičce SK Jankov jsme se s vedením dohodli na ukončení spolupráce a věřím, že nový trenér přinese něco nového a spolu s nově zvoleným výborem nastartují celkové zlepšení situace v klubu. Celkově jsem přesvědčen, že tato změna pomůže všem. Rozhodně neodcházím s pocitem nějaké křivdy, ale naopak s pocitem vděku. Vedení klubu děkuji ze důvěru, kterou do mé osoby vložilo před pěti lety, přestože se jednalo o mou první trenérskou zkušenost v mužském fotbale. Toho si zpětně opravdu velice vážím. Za těch pět let jednoznačně převažují pozitiva, zažil jsem s klubem spoustu hezkých a nezapomenutelných zážitků nejen na hřišti, a měl jsem také možnost vést mnoho kvalitních fotbalistů. Děkuji všem mým kolegům, s kterými jsem během těchto pěti let mohl spolupracovat. Jankovákem se cítím být i nadále a vždy se rád přijedu na fotbal podívat a setkat se s lidmi, kteří Jankovu přejí,” komentuje své rozhodnutí Petr Kadlec.

SK JANKOV Petru Kadlecovi děkuje. Coby bývalý hráč má ke klubu velice vřelý vztah, což prokazoval i jako hlavní trenér. Pevně věříme, že jak my, tak i vy, fanoušci, na “Kadliho” nezapomenete a v Precis aréně ho při každé návštěvě rádi uvidíte.

Děkujeme trenérovi za jeho skvělou práci a do další kariéry mu přejeme mnoho úspěchů.