Tým jsme doplnili o mladší generaci.

Obměněný kádr, nový trenér! Na to první jsme si v poslední době zvykli. Kádr Jankova v posledních málo letech prochází velkou obměnou a každý půlrok se loučíme s některými hráči, které jsme mohli v našich barvách sledovat. Na druhou stranu zase do klubu přicházejí hráči noví, mladí, talentovaní, ale i zkušení. Tato zima nebyla výjimkou a kádr “A” – týmu okysličilo hned sedm nových tváří. Nejzásadnější změnou však je nová tvář na lavičce. Po konci Petra Kadlece byl do role hlavního trenéra zvolen Otakar Matouš. Ten s týmem absolvoval zimní přípravu a nyní už i on s radostí vyhlíží start jarní části krajského přeboru, kde už v minulosti působil coby trenér Rudolfova. A jelikož sezóna začíná již o tomto víkendu, nastal čas na menší povídání s novým lodivodem jankovského áčka.

Jak se ti prozatím v Jankově líbí a jak sis užil sportovní ples?

“V Jankově se mi zatím líbí a přeji si, aby to vydrželo  co nejdéle. Ples jsme si se ženou užili a bylo příjemné potkat se s ostatními mimo fotbalové prostředí.”

Prosím o hodnocení posledního přípravného utkání se Lhenicemi.

“Hodnocení zápasu se Lhenicemi bude stručné – první poločas – moc zkažených přihrávek a málo akcí dotažených do zakončení. Druhý poločas – lepší, ale v mistrovských utkáních očekávám větší nasazení a zápal do hry od celého týmu.”

Jak bys zhodnotil všechny odehrané zápasy v přípravě?

“Sehráli jsme celkem čtyři přípravná utkání, Dvakrát vítězně, jednou jsme remizovali a jednou prohráli. Mrzí mě, že jsme se ani na jedno utkání nesešli v kompletním složení.”

S tréninkovou morálkou a velkými absencemi bojují všude. Jak to bylo tady?

“Jak jsem již zmínil v předchozí odpovědi, nebyli jsme kompletní na zápasy a ani na tréninky. Některé důvody neúčasti se dají pochopit, některé chápu již méně.”

Některé tréninky probíhaly v kooperaci s B-týmem. Jak bude v sezóně vypadat spolupráce s trenérem Martinem Kročákem?

“S trenérem B-týmu Martinem Kročákem spolupracuji již od začátku zimní přípravy a z mého pohledu fungujeme velmi dobře. Když bude potřeba, tak v mistrovských zápasech využijeme i hráče béčka.” 

Mohl bys trochu představit nové hráče a vůbec tvůj celkový pohled na současný kádr mužstva?

“Nové hráče jednotlivě představovat nebudu, sami je uvidíte v zápasech. Jsem přesvědčen o tom, že budou přínosem. Kádr mužstva se přes zimu dost změnil, odešli někteří zkušení hráči. Tým jsme doplnili mladší generaci a doufám, že nám přinese potřebnou dravost.”

S jakými ambicemi tým vstupuje do mistrovského jara?

“Ambice pro jarní část sezóny jsou jasně dané – udržet krajský přebor v Jankově a hlavně před domácími fanoušky předvádět atraktivní fotbal.”

Hned na úvod derby v Olešníku. Máš jasno o sestavě a taktice na tento zápas?

“Na úvod nás čeká velice silný soupeř, ale žádný zápas na jaře nebude lehký. O sestavě a taktice na Olešník mám jasno, jen nevím, jestli se všichni marodi dají do pořádku.”

Koho považuješ za favority na postup?

“Otázkou je, kdo bude vůbec chtít postoupit. Každopádně v popředí tabulky se bude pohybovat Jindřichův Hradec, Hluboká, Táborsko B a Olešník.”

Jak se ze svého osobního pohledu těšíš na jarní část sezóny a chtěl bys něco vzkázat jankovské veřejnosti?

“Těším se a vzkaz pro všechny jankovské fanoušky zní jasně – přijďte nám fandit, budeme to potřebovat.”


Aktuální kádr:

Brankáři: Jiří Komrska, Martin Melicher, Jakub Skála

Obránci: Petr Borovka, Milan Bláha, Lukáš Fajtl, Václav Jirkovský, Lukáš Kočí, Tomáš Kupka, Adam Píša

Záložníci: Aleš Hanzlík, Michal Rachač, Petr Řehoř, Jan Řepa, Jakub Vokurka, Matěj Votava

Útočníci: Lukáš Hofmann, Daniel Kočer, Jakub Píša, Daniel Točík

Dlouhodobě zranění: Tomáš Bláha, Vojtěch Bürger, Martin Hüttner, Jan Komárek, Tomáš Tůma

Děkujeme trenérovi za jeho čas a v jarní části KP přejeme jemu i celému týmu mnoho úspěchů.