Ladislav Táborský: Olešník byl lepší a vyhrál zaslouženě

FK Olešník – SK Jankov 4:0 (2:0) / 16. kolo KP 2023/2024

Šestnáctým kolem fotbalového ročníku 2023/2024 vstoupil Jihočeský krajský přebor do své druhé poloviny. O záchranu bojující Jankov na úvod čekal přetěžké utkání na hřišti druhého týmu tabulky. Olešník se i s Davidem Lafatou díky čtyřem brankám ve druhé půli nakonec dočkal zaslouženého vítězství. Tím byla z pohledu zelenobílých prodloužena negativní bilance v těchto vzájemných derby. Jankovští nedokázali proti Olešníku skórovat v šestém utkání po sobě, přičemž získali pouhý bod za remízu 0:0 v březnu roku 2022. Hostům k lepšímu výsledku a třeba právě i ke vstřeleným brankám chyběl větší klid v koncovce, zároveň větší přesnost i kvalita. A v neposlední řadě v závěru utkání také fyzické síly. Domácí poprvé odemkli hostující obranu v čele s gólmanem Komárkem až v 51. minutě, druhou trefu přidal dobře hrající Jan Řepa a na hrozivě vypadající čtyřgólový rozdíl upravili svěřenci trenéra Chlumeckého až v závěrečné pětiminutovce.

OHLASY:

Ladislav Táborský, trenér SK Jankov: „Výsledek vypadá jednoznačně, ale zase tak hrozné to z naší strany nebylo. Ale Olešník byl lepší a vyhrál zaslouženě. To je třeba zdůraznit. Kluci plnili pokyny, které jsme si řekli. V bezbrankové první půli měl šance soupeř, ale i my. Po změně stran jsme udělali dvě naše klasické chyby a domácí šli do vedení. Za stavu 2:0 jsme měli tutovou šanci, jenže jsme neproměnili a z protiútoku dal Olešník třetí gól. Pak už se naše hra rozpadla. Výsledek je pro nás možná krutý, ale takový je fotbal.“

Roman Chlumecký, trenér FK Olešník: „První jarní mistrák, k tomu derby a po delší době na přírodní trávě, to je vždy ošidné. Věděli jsme, že kvalita je na naší straně, ale soupeř nám nedá nic zadarmo. Hosté od první minuty poctivě bránili v bloku, což jsme předpokládali. Sice jsme měli v prvním poločase nějaké šance, ale nebyl od nás takový pohyb a aktivita, jakou jsem si představoval. Druhý poločas už byl lepší, a když jsme dali na 2:0, bylo po zápase. Pro Jankov je výsledek asi krutý, ale dle mého to bylo naše zasloužené vítězství. Dali jsme čtyři pěkné branky a žádnou nedostali.